Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Три доклада на тема Солари

Lotus

1. Доклад: IX Академична конференция 2019 година. Щенникова Анастасия, МАА, доклад на тема:  Солар – възможно ли е този метод да описва не само събитията в рамките на една година, но и цели житейски периоди?

В дългогодишната си работа със студенти и клиенти обърнах внимание на соларни фактори, които посочват и описват дългосрочни теми. 

Ако разгледате изминали Солари назад във времето, ще забележите, че Асцендентите на определено количество от тях попадат в знаците Рак или Лъв и то като периодичност. Всеки знае, че в Прогресиите слънчево-лунният цикъл е изключително важен. Защо това да не е така и при Солара? Опитът ми показва, че когато Асц. на Солара попада в един от тези знаци, в съответните години има значими събития. Ако следите годините, в които Асц. попада в знака Рак, ще видите, че се получава цикъл: през няколко години се появява Асц. Рак и така 3 – 4 пъти. След това има преход към така наречен от мен Слънчев цикъл: това са години, в които знакът Лъв в няколко Солара се оказва на  Асц. И така  3 - 4 такива "лъвски" Солара формират един цикъл. Преходът от Лунен към Слънчев цикъл се случва неведнага, а през знаците Близнаци или Дева. При някои хора Лунните Асц. са три, а при други четири пъти: това може да е 12- или 16-годишен цикъл. В този период са важни семейството, домът, но разбира се, гледаме къде се намира Луната в натала, в Солара и кои домове управлява. Например, ако Луната се намира или управлява 9 натален дом, тя не е толкова свързана със създаването на семейство, а повече с намирането на своя духовен път. Така че, като правило, такъв човек по време на Соларния Лунен цикъл започва да се интересува от ново познание. Доколкото Слънчевият цикъл обозначава темата за индивидуалната реализация.

Също така, забелязах, че има периоди, в които Нептун всяка поредна Соларна година попада в ъглов дом. При някои хора това се наблюдава само за няколко поредни години : 3 – 4. Нарекох тези периоди "парад на планетата", в случая парад на Нептун. Обикновено парадите имат продължителност по 8 – 9 поредни години. Следващ парад на Нептун се очаква след около 13 години. Но може да се окаже, че човек има само един парад на Нептун в живота.

Когато предложих  на студентите да приложат този подход към анализа на Солара, те ми съобщиха, че има и други планети, които по този начин се обозначават в кардинални домове. Стигнахме до извода, че между всички паради на планетите най-важни са тези на Нептун и Уран. Установи се, че всички студенти идват да се обучават в Академията по време на парад на някоя планета. От група от 56 човека в един курс, 31 са се записали по време на парад на Нептун, а 17 - по време на Уран и останалите по време на паради на други планети.

Приема се, че има парад на Нептун, когато от 5 до 9 години той се намира в кардинален дом или в предишния, но в съвпад с кардиналната куспида.

Парадите на планетите се включват година преди началото, като най-значимите събития се случват в последната година на парада.

Какво се случва, ако човек живее в друг град, където соларните карти не са построени за наталното месторождение? Забелязала съм, че ако се следят и двата Солара - единият, построен за месторождението, а другият – за местоживеенето, тези паради като че ли се засичат. Например, върви даден парад по месторождението, човек се мести да живее на друго място и се застъпва нов парад на същата планета, като  в Солара за наталното място вече го няма. Парадът има дългосрочен ефект на реализация.

Свързвам Нептун с „програмата“ на Душата. Той пробужда в човека възприемчивост към финия свят. Нептуновият импулс може да бъде развит от човека, а може да остане и в латентно състояние. Ако не е готов към такова възприятие, идват страдания. При жените това се проявява в емоционалния живот: раздяла с любимия, проблеми с дете, дори невъзможност да зачене или нещо друго. При мъжете има емоционални страдания, свързани със социалната сфера.

Пример: Мъж 


След раждането му има кратък парад на Нептун от три поредни години. За този човек можем да се каже, че се е родил по време на такъв парад. Следващият парад се случва от 2007 до 2011 година. Тогава настъпват поредица от значими събития: става депутат в местните органи на управление; отваря собствен ресторант, чието име казва, че сънувал; става председател на обществото на предприемачите в града; купува си къща, премества се в нея с жена си, но след това се развежда; получава награда от гражданите за най-добър предприемач; отказва се от алкохола; отваря кафене, в което не се продава алкохол. В него казва, че пораства цяло поколение младежи, които се наслаждават на компанията си без алкохолни напитки. В този човек има някаква висока идея, свързана с хората. В момента е президент на инвестиционен клуб, не пие, има идея да научи хората да почиват и да се хранят здравословно. На него му предстои следващ парад на Нептун. Вероятно ще има нов стимул да направи нещо за гражданите.

Друг пример за мъж, който по време на парад на Нептун се сблъсква с предателство в служебното обкръжение. Това бе огромно страдание за него, защото той губи вярата си в тях. Но от друга страна, въпреки че е бил разведен тогава, бившата му съпруга му оказва морална подкрепа и най-интересното, че в края на парада им се раждат деца – близнаци, като те отново сключват брак.

Има и много други примери за това как Нептун изважда  на повърхността емоционалната природа на човека. И където е най-достъпен, където е най-тънък ледът, там ще се опитва да навлезе в живота му Нептун. Може да си отиват  близки хора от живота: баби, дядовци, родители, приятели. Може да има болест, страдания, защото, щом си говорим за пътя на душата, значи става въпрос за кармични неща.   

Парадите на Нептун обикновено работят заедно с тези на Уран. Уран има способността да извади човека от рутинното съществуване. В този период започват пътувания, премествания, нови интереси, потребност от свобода, разводи.
Уран подготвя идването на Нептун или обратното - Нептун дава възможност на човека да приеме импулса, който произлиза от Уран в зависимост от това кое е предходното.

Парад  на Слънцето дава активизация, реализация, но той може да бъде веднъж или два пъти в живота.
Парад на Меркурий може да дава просто промени, премествания, учене.
Парад на Венера – нямам заключения.
Парад на Сатурн – може да дава кризи и трудности, но само ако човек не дружи с него, тоест, ако няма в характера си сатурнови качества. Ако ги има, значи се очаква професионална реализация, стабилизация, израстване на индивида.

 Край на доклада.

Източник: http://www.astro-academia.com/konferentsii/2019god

2 Доклад: Съобщение, направено от Щенникова А. на Първата астрологична конференция на МАА в Москва през 2011 година. Тема :  "Сатурн в VIII дом в Соларната карта"

Докато размишлявах над собствените си Соларни карти, обърнах внимание, че най-значимите събития в моя живот са се случили, когато Сатурн се е намирал в 8 дом на Соларната карта или пък наталният Сатурн е попадал в 8 соларен дом.

Впоследствие, след като направих проучване, установих, че този фактор дава много сериозни житейски събития, начало на нов живот.

Пример: жена, която има Сатурн в соларен 8 дом; натално управлява 4 и стои в 12 дом. През дадената година тя сменя работа, като в началото има трудности. Боледувала е и има раздяла с партньор. Същата година започва да чете окултна литература.

Друг пример:  натален Сатурн в 8 соларен дом; в натала управлява 12 дом, стои в 3. Раждане на син, много тежко раждане, следва депресия.

Интерсептиран Сатурн в соларен 8 дом: установих, че не засяга самия човек, а близките му – болести и проблеми на роднини.

Най-силно се проявява действието на Сатурн, когато и в Соларната карта, и след наложението към натала попада в 8 дом.

Сатурн в 8 дом посочва момента на порастване на нативуса и формирането на събития, за които носи отговорност. Като резултат това дава нови възможности за реализация. Изпитания.

Край на съобщението.
Източник: http://www.astro-academia.com/konferentsii/4-iunya-2011/sennikova1#sen

3 Доклад: Гипарк Елена. Доклад, изнесен на Първата астрологична конференция на МАА в Москва през 2011 година: "Стационарни планети в Солара"

Отначало изследвах скоростта на планетите в Соларите, след това се заитересувах от стационарността им, която пряко зависи от положението на Слънцето.
Секторът за стационарност е 3 ъглови минути от момента на обръщане на планетата. Можете да го засечете в ефемеридите за соларната година. Изследвах карти и правих таблици, в които нанасях планетите, които са били стационарни  в Солара за дадена година. Винаги се оказваше, че има конкретно събитие, което се отнася до планетата.  

Стационарността в Солара не зависи от точния час на раждане на нативуса, затова в този смисъл може да се ползва като сигурен инструмент. 

Синът ми имаше стационарен Плутон през 2007 година. Знаете правилото, че  планети, които са с бърза скорост, в живота на човека се включват по-леко и естествено. Доколкото при стационарност нещата зависят не от неговата воля, а от ситуацията. Затова, ако иска да получи резултат, трябва да прояви повече напор и старание. Още повече, че точката на стационарност е свързана със Слънцето.

Синът ми беше кандидат-студент, подготовката  му не вървеше, половин година се готви за едно, после си смени намерението. Но тогава в последния момент ми каза: "Мамо, отключиха ми се нещата!". Поканиха го на една олимпиада,  дадоха му проект, с който може да кандидатства в технически университет, включиха се вуйчо му и баща му, които са инженери, той подаде проекта след крайния срок, но го приеха, яви се на конкурса и се класира в първата тройка, спечели премия, приеха го във висшето учебно заведение.

Пример: колежка, която при стационарен Плутон в Соларната карта отслабна с 25 килограма за една година и все още продължава да поддържа ниското си тегло. Тоест при стационарността, ако човек постига промени, те са дълготрайни.

Стационарният Уран дава навлизане в нов тип колективи, но също и неочаквано отхвърляне от социалния кръг. Въпросът е дали човек е придобил нещо за себе си от съответните обстоятелства.

Стационарен Нептун може да дава безработица, социален вакуум, занимания с изкуство.

Интересни случаи са, когато има две планети, които са стационарни в Солара.

Венера дава любов, брак.

Меркурий – неговите  си теми: братя, сестри, обучение, писане.

Сатурн – виждала съм събития като развод, здравословни проблеми, жилищни въпроси, кариерни теми.

Марс – обостряне на хронични болести, динамика, борба. 

Ако планетата в наталната карта е силна, при стационарност в Солара тя дава конструктивни резултати, ако е слабо поставена, проблемна, при стационарност в Солара дава деструктивни резултати.

Имайте предвид, че  висшите планети са стационарни няколко поредни години в Солара. Обикновено резултати дава последната година на стационарност.

Коментар от Левин:

През 1974 година, когато сериозно започнах да се занимавам с астрология, имам стационарен Уран в Солара.

През 1979 година имам стационарен Плутон. Това е първата ми астрологична група, тогава започнах да преподавам. Даже не я организирах аз, а ми предложиха, като ми казаха, че има едни хора, които искат да учат астрология.  

Годината, в която се запознах със съпругата си, имам стационарен Юпитер.

Когато се записах в кръжока по астрономия, имам стационарен Сатурн.


Източник:
http://www.astro-academia.com/konferentsii/4-iunya-2011/5-iunya-2011/gipark1#gipark
Превод от руски език: Иванова К.

Предишна Три доклада на тема Солари Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework