Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Цикъл на семето

Lotus

Първият импулс се проявява в ОВЕН. Тогава е най-ярък и активен. Наподобява първия писък на новороденото. В този миг семето представя целия потенциал на замисленото.

В ТЕЛЕЦ то усвоява енергия от околната среда. Корените поемат от земята влага. Започва процес на хранене.

Във фазата на БЛИЗНАКА вече има взаимообмен със средата. Задачата му е да установи контакт с външния свят. Наблюдава се интензивен ръст и в двете посоки: нагоре (стъбло) и надолу (корен).

Четвъртата фаза на РАКА се характеризира с „пускането на корени“. Растението се закрепва в почвата, придобива устойчивост. Тук има движение в дълбочина. Създава се връзка със земята и заедно с това се акумулират така необходимите за бъдещото тяло елементи. Укрепва се връзката с предишни поколения.  

В ЛЪВА има активен ръст на стъблото (гръбнак на растението). Опората вече е формирана и материалът, който поемат корените, се ползва за съзидание. В таза фаза вече можем да различим какво е растението: боб, картоф или друго. То придобива индивидуални черти. Сега е период, в който го тегли към Слънцето.

Във фазата на ДЕВАТА се наблюдава диференциация на всички генетично заложени съставляващи на растението. Появяват се клончета, пъпки, то се оформя, но все още не може да достигне максималния си размер. Налице е манифестиране на всичко, активизирано в първата фаза на Овена. По-нататък растението ще се развива механично, няма да има никакви качествени изменения. Следва стабилизация и смърт. Единственият шанс за промяна е посредством поява на външен стимул и оплождане на цветето.

При ВЕЗНИТЕ ще наблюдаваме първия контакт с другия, общуване Аз–Ти, себеотдаване, взаимообмен с друга същност.

В полето на СКОРПИОНА плодът връзва и в рамките на стария живот възниква нов. 

В деветата фаза на СТРЕЛЕЦА той интензивно расте. Това е стадият на абсолютното саморазкриване.

Фазата на КОЗИРОГА се характеризира със завършека на развитието и придобиването на конкретна форма. Тук цикълът приключва. Не е възможно последващо развитие в материална форма. След Козирога има два начина за споделяне на опита - чрез Водолея или посредством Рибите.

В полето на ВОДОЛЕЯ семето "полита" в пространството; плодът пада от дървото. При разпада си, формата оставя в земята нещо, което да дочака необходими условия за живот.

Във фазата на РИБИТЕ растението напълно се разлага, изцяло се асимилира от замята, а семето акумулира влага и чака импулс, за да започне новия си цикъл.

На всяка планета съответства определен дял от човека. Вече сме казвали, че планетите са действащите сили; домовете са сферите, в които се проявяват, формата, която приемат в земния живот; аспектите представляват взаимодействието между различните сили в живота на човека. Но най-трудно е да обособим слой, който да съответства на зодиакалния знак, защото той не притежава определена форма. За Марс можем да кажем, че е действената, проявената воля, Венера - това са чувствата, преживяванията, доколкото знакът сам по себе си не носи конкретна форма. Той може само да я описва. Във всеки знак една и съща планета се чувства по различен начин и демонстрира различни страни от себе си. Ако някоя планета не попадне в знака, той не може да се прояви. Никой няма да го вижда. Всеки знак има потенциал, който се проявява при взаимодействие с конкретна активна сила. Затова, когато се описват зодиакалните знаци, трябва да се имат предвид Слънце, Венера или др., които се намират в него. Зодиакалните знаци представляват чистото Битие, което се проявява като фон на формата.

Левин М.Б., лекции по астрология

Предишна Цикъл на семето Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework