Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Астрометеорология

Lotus

Алфи Лавуа (превод от руски)
Методът за предсказване на времето чрез астрологични показатели се прилага много лесно и ако сте запознати добре с азбуката на астрологията,  няма да срещнете големи трудности.  Прилича на работа с хорарна карта.
За да предскажем какво ще бъде времето, най-напред е необходимо да анализираме картите, построени за моментите на ингресия на Слънцето в кардиналните знаци.  Те ще покажат какво време ще имаме в рамките на съответния сезон.
Лунните транзити по тези карти ще описват времето за определен ден, като ще имаме предвид най-вече Съвпадите и Опозициите на транзитната Луна с планетите от сезонните карти.
Луната прави по три обиколки по всяка карта, построена за даден сезон. Например, ако формира Съвпад със Сатурн, това означава, че времето ще захладнее или ще стане по-влажно.
След това построяваме допълнителна карта за преминаването на Меркурий в знаците.
Разбира се, помните, че за 1 година той може три пъти да бъде ретрограден. Нека да си представим, че Меркурий навлиза в първия градус на Стрелеца. В определен момент той си сменя движението към ретроградно и пак се връща в Скорпион, а когато става директен, отново, преминава в Стрелец. Ще трябва да построите карти за всичките три ингресии на Меркурий в Стрелец.

Първата, слънчевата карта, се нарича „сезонна“, а тази на ингресиите на Меркурий е „карта на ветровете“.
Построява се също и хороскоп за фазите на Луната, като за всеки един месец ще има четири подобни карти:
• за новолунието,
• за първата четвърт,
• за пълнолунието,
• за трета четвърт.

Кое най-напред ни интересува във всички тези карти?

Двата дома, които се смятат за много важни в прогнозите за времето, са 4 дом (IC), като на него се базира 50 % от предсказанието, и ASC, който добавя още 25 % от информацията. От значение, но в по-малка степен, са ъгловите 10 дом и 7 домове.
Последни по важност са аспектите към планетите. Най-значими от тях са тези към Слънцето: Съвпади, Квадратури и Опозиции.
В предсказването на времето най-злотворната планета е Уран, след това Сатурн, Плутон и Марс.
Всяка карта започваме да анализираме от IC, планетите в 4 дом и знака на куспидата на 4 дом, който е много важен.

ОВЕН