Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Интерпретация на хороскопи на близнаци

Lotus

Разглеждане по време на семинар от 2019г., Варна, Левин М.Б. http://uraniabg.com/Letni-shkoli-MAA


Разбираме колко са важни върховете на домовете, аспектите към тях и управителите на градусите на куспидите по Звездата на маговете, когато работим с карти на близнаци.

МАЙКАТА: След като родих първото си дете, изминаха 15 минути, а аз не можех да разбера защо коремът ми е все така голям. Попитах лекарите и след преглед те установиха, че има и друго дете.


ЛЕВИН: Не са го забравили случайно. Обърнете внимание, че второто момче не е така общително и е по-затворено и вглъбено е в себе си, отколкото първото. В неговата карта има точен аспект Сатурн (100) Асц.

Кои са принципните подобия или изменения между двете карти?

- Върховете на всички домове остават в същите знаци;
- Не се появяват или изчезват интерсептирани знаци;
- Планетите не променят домовете си с изключение на Уран, Венера и Плутон;

Първата разлика в характерите на близнаците ще бъде свързана с различните аспекти към върховете на домовете.

 

При първия близнак Слънце и Меркурий аспектират Асц., което го прави по-общителен и открит. Вторият е по-затворен. Както и Уран (120) към Асц.: открит, ярък, приказлив и активен в компании.

Н. (по-малкият) е по-емоционален, чувствителен в контактите, но когато иска нещо, е по-напорист от Т. (по-големият), защото неговият Плутон (72) Асц.

И двамата са чувствителни и много емоционални, силно преживяват нещата: Венера (0) Плутон (60) Нептун.

И  в двете карти градусът на Венера (04,71 Скорпион) се управлява от Луна, а градусът на Плутон  (05,50 Скорпион) се управлява от Сатурн.

 

Но при Т. Венера и Плутон (0) К4, затова той е повече привързан към своя дом, докато при Н. този съвпад е в 3 дом – навярно ще има трудности при създаването на семейство. Може би в дома на своите родители се е бунтувал повече, като се е стремял към самостоятелност и независимост. При Т. има голямо желание по-скоро да има свой дом.

И двамата са независими и самолюбиви: Слънце (180) Юпитер. В ситуации, в които е засегнато тяхното самолюбие, те са склонни да реагират импулсивно: Слънце в Дева (90) Уран в Стрелец (90) Юпитер в Риби.
Братята имат силен стремеж към самоутвърждаване и не желаят да бъдат аутсайдери. Реализират тези качества чрез Уран, но при двамата той е в различни домове: 4-ти (при Н.) и 5-ти (при Т.).
При Н. първите тенденции към независимост, самостоятелност ще се проявят вкъщи в отношенията с родителите.

Майка им е добра, сериозна, грижлива (Луна (0) Марс в Козирог), но напориста жена, която не търпи безпорядък. У дома тя е шефът и всички мъже я слушат.
Положението на Луна в Козирог по знак е слабо, но тя няма нито един нехармоничен аспект. Имаме интересен случай: от една страна е слаба, а от друга – достатъчно хармонично аспектирана и поставена по дом.
Те няма да страдат от депресивни състояния, както се очаква при Луна в Козирог. При все това ще присъства известна отстраненост и при двамата. В по-лекия вариант ще странят от хората, няма да се разкриват, сякаш между тях и света има стъклена бариера. А в по-тежкия вариант положението на Луната в Козирог дава усещането: “Никой не ме обича“. Това в известна степен противоречи на общата картина, защото те имат мощен стелиум в 5 дом, което дава въвлеченост в нещата, а казахме, че в същото време присъства дистанцираност. При Н. това ще се изразява в търсене на занимание, в което да се потопи с отдаденост, а при Т. в отделяне от семейството и в по-голяма степен също е свързано със заниманията му.

Нека определим кои са общите им черти:

- Господарят на хороскопа (Слънце Н2) е Вълнорез, а завършваща планета е Юпитер.
- Фигурата по М. Джоунс е „ЧАША“ с център Уран в 5 дом.
- Повечето планети се намират в долната полусфера на картата: 1-ви и 2-ри квадрант.

1-ви квадрант дава активност, действие, воля.
2-ри квадрант е свързан с чувствата.

Такива хора живеят емоционално, но същевременно са и много дейни, активни.

Венера (0) Плутон  близо до ЮВ подчертава голямото значение на чувствата в живота. Но все пак тя  е далеч след Слънцето: двамата  имат нужда от време, за да си дадат сметка дали обичат даден човек или не.

Скоростта на Луна  е 12,75 за денонощие - бърза е.

Те са активни в деловите работи, но в чувствата са предпазливи.

Слънцето е първата изгряваща планета, освен това е господар на хороскопа. Последната планета е Юпитер.

ИЗВОД: това са хора, които искат да се проявят активно и се стремят да постигнат успех и ще се движат към това през целия си живот. Те не искат тихо и спокойно да изживеят живота си, без да полагат усилия. Но това е едната страна на медала, защото наличието на желание все още не е необходимо условие за постигането на успех.

Има значение вътрешната настройка, защото човек още от малък носи в себе си чувството на неудачник или на победител. Кой от двамата близнаци има усещането за несправящ се?

Анализирайте аспекти на планети към куспиди на домовете. Трябва да разгледате домовете, свързани с дейността.

Момчетата са практични: имат Слънце в Дева Н2: притежават конкретен и практичен подход; стихията Земя е добре изразена – 5 планети в земни знаци.

Имат известни проблеми с Въздуха (липсва), т.е. трудности в общуването. Предпочитат по-емоционален тип общуване, отколкото просто някакви купони. Харесва им да комуникират, защото К3, К7 и К11 са във въздушни знаци.

Имат много красива и достатъчно ясна асрологична картинка: всички индивидуални домове са огнени; всички домове на общуване са въздушни; всички кармични домове са водни; всички домове на дейността са земни.

ВЪПРОС: А какво ще им даде Лилит в 11 дом в зона, където липсват планети (зона на стрела на Чашата)?

ЛЕВИН: Лилит придава по-силно значение на дома, в който се намира. Лилит в 11 дом ще добави интерес към необикновените неща.

Много от нашите студенти в Академията имат в хороскопите си Лилит Н11, защото това придава интерес към познания, които са извън стандартното.

Нека по-внимателно да разгледаме куспидите на домовете:

К6 Козирог, Слънце Н2. Слънце (180) Юпитер: човек винаги иска повече.
И двамата добре харчат пари: Слънце Н2 (90) К5 (90) Юпитер Н8.
Печелим по 2-ри дом, а харчим по 5-ти.
И при двамата К5 Стрелец (0) Уран: при Н. Уран Н4, а при Т. Уран Н5.
При двамата Слънцето (90) К5.
При Т. Меркурий, Венера, Плутон (40) К5, а при Н. Меркурий, Венера, Плутон (45) К5: ако нещо им хареса, те могат да правят големи покупки и да похарчат всичките си пари много бързо.

Т. обича да купува всякакви красиви вещи, в този смисъл Н. е по-разумен.

Ако те не са професионално ангажирани с банкова дейност, не са финансисти, има голяма опасност да губят пари в живота, защото аспектът на Плутон към К5 понякога дава склонност към неоправдани рискове. Единственият начин да смекчат това положение е да се занимават с банкова дейност професионално.
В това отношение Т. има по-голям късмет, защото в неговата карта Плутон (120) К8, а при Н. Плутон  няма аспект към К8, освен това при него Юпитер (0) К8: може много да спечели, но и много да загуби всеки път, когато реши да вложи големи пари. Добре е  да се гледа за всеки конкретен период, защото братята са предразположени както към големи печалби, така и към големи загуби.

ЛЕВИН: Губели ли са пари?

МАЙКАТА : И още как!

Ще гледаме резултатите по К2 и К6. При Т. е малко по-леко положението, а при Н. има двойственост: Юпитер (0) К8 е добре, но Сатурн (100) К8 е проблематичен.

Нека оценим К10 според управителя на градуса по Звездата на маговете.

При Н. има смяна на професията към някаква ураническа област, където ще е значително по-успешен.
Градусът на К10 е 13 Телец  и се управлява от Марс, което дава силна потребност от активна дейност, а при Т. е 7 Телец  и се управлява от Слънце, което дава активен ум и тенденция към самостоятелна работа.

Тези момчета не са склонни да живеят за чужда сметка, а обичат да рискуват и да действат.
Ситуацията по К2: При Т. в повечето домове на дейността ситуацията при него е по-благополучна.

Това, че докторите 15 минути не са знаели за съществуването на другото момче, е показателно за неговата бъдеща съдба.

Т. изглежда по-успешен от Н., но при втория има и повече напор, защото е бунтар. В края на краищата той може да се окаже победител. Много зависи от начина, по който човек се чувства. Тази тема е обстойно изследвана от Алфред Адлер - ученик на Фройд. Рано сформираното чувство на неудачник или победител налага отпечатък върху целия живот на човека. Ако той се чувства неудачник, такъв ще стане.

Понеже при Н. К10 е в градус, който се управлява от Марс, той няма да се примирява с ролята на губещ. Може би в началото Н. е смятал по-големия си брат за щастливец и че при него всичко е страхотно.

МАЙКАТА: Н. казваше: „Ако го нямаше Т., какво щастливо дете щях да бъда!“.

ЛЕВИН: За Н. е значително по-трудно да си пробива път в живота, отколкото за Т. При това Т. е по-спокоен, а Н. е по-напорист. Напълно възможно е със своята напористост да постигне успех, но за това ще му се наложи да промени професията си. В момента той е 33г., навярно вече я е сменил.

МАЙКАТА: Да, Н. наскоро завърши строителен дизайн.

ЛЕВИН: Понеже Уран (144) К10, Н. има всички шансове за успех, ако си смени професията с нещо по-уранично.
Т. е по-чувствителен към взаимоотношенията с брат си: управителят на градуса на К3 е Венера, а при Н. е Марс.

В момента братята навярно не си общуват много?

МАЙКАТА: Още като дете Т. участваше в КВН и стана шампион в този клуб. Последваха 5 години на срив: имаше успешен бизнес, който фалира, взимаше наркотици, алкохол, но се оправи. Ожени се, има син, но се разведе: (Уран Н5 У7(90) К7).
Доколкото Н. от сутрин до вечер работи и въпреки резултатите е изключително неуверен в способностите си.

ЛЕВИН: Има опасност от наркотици, защото Нептун в Н5.
Понеже Т. е по-самоуверен, Н. през цялото време ще се опитва да се доказва пред околните, че не е по-лош от брат си. В един по-късен етап от своя живот той може да преуспее повече.
При Н. градусите на К10 се управляват от Марс, освен това Уран (144) К10 дава повече желание да рискува, често спонтанно.
При Т. Слънцето управлява градуса на 10 дом. То е и господар на хороскопа и понякога това води до отрицателни резултати, защото такъв човек има слънчева увереност в себе си и то в съчетание в Уран на К5, което е рисков показател.

Водещата планета в хороскопа дава на човека потребност от известна външна опора в живота.

Например, човек със:

Силна Луна  има нужда от някой, на когото да разчита. Ако е мъж, това е майката или съпругата, ако е жена – майката или детето се превръщат за нея в опора, дават й сила. 

Силен Меркурий дава потребност от връзки, контакти, всякакви запознанства, информация.

Силна Венера се чувства сигурна, когато е красива, добре облечена, харесва й да бъде обичана.

Силен Марс има нужда да усеща себе си силен, уверен в себе си.

Силен Юпитер дава потребност от вярност, ордени, награди, звания, длъжности.

Силен Сатурн – възраст и длъжност: „Постигни нещо и тогава ще си говорим!“.

Слънцето обаче няма нужда от опора, защото самото то си е опора. В това има както положителни страни, така и може да се превърне в източник на големи проблеми. Силното Слънце  дава възможност на човека да не се огъва под влиянието на околните. То винаги притежава вътрешна увереност в своята правота. Това, което смята за правилно, наистина е такова. Неговата работа е важна и значима. В това е и опасността, защото му липсва естествена предпазливост, която прави човека разсъдителен. Повече за планетите на: https://www.uraniabg.com/news/sedem-fazi-na-zhivota-Levin

Ето защо проблемът при щастливия Т. е, че с Уран Н5 той е готов да рискува повече от разумното. При него градусът на Aсц. (21 Лъв), се управлява от Марс.

Въпросът е дали Т. ще успее да си стъпи на краката?

И при двамата братя Юпитер е под напрежение и понеже е в Риби, негативната мотивация е по-силна от позитивната.
Позитивната е:“Искам нещо да постигна“
Негативната е:“Искам да избегна нещо“. Човек с такава позиция се опасява от неуспех.

- Юпитер в Стрелец се стреми към успех;
- Юпитер  в Лъв обича по красив начин да покаже колко е велик;
- Юпитер в Риби се страхува да не се покаже смешен, затова избягва ситуации, в които това да се случи.

Но дори, когато Юпитер  е в слаба позиция, това не означава, че човекът е неудачник. Борис Израитель направи доклад на тази тема: http://uraniabg.com/news/kak-da-talkuvame-natalnata-karta-po-savremenen-nachin-Izraitel-Boris

Много често хора с Юпитер в Близнаци в живота са социално успешни. Често човек с такава позиция има чувството, че е по-долу от другите. Като в приказката за Пепеляшка: „Всички отиват на бал, а аз си седя у дома“.
По-късно започват да действат други фактори, които не са юпитериански, а свързани с мотивацията. Ако човекът е достатъчно волеви, ще се откаже да си затвори очите за нещата или обратното – ще демонстрира, че не му пука. Положението на Луната и волевите планети също имат значение, за да се разбере към какво човек се стреми.
С Юпитер в Риби човек може да реши, че щом го смятат за неудачник, наистина е такъв. Даже може да прави напук, ако останалите волеви планети са слаби. Сякаш предварително знае, че дадено нещо няма да му се получи и затова по-добре да не се занимава с него.

Обратно, ако притежава волеви качества, вътрешна сила, той си казва: “Да, те гледат на мен по този начин, но аз на всички ще докажа, че струвам нещо!“. И започва упорито го доказва, като така постига превъзходство над онези, които изначално се справят по-добре.

Само и единствено по един Юпитер не бива да се съди за реализацията на човека, защото тази планета дава само мотивацията. За да се въплъти в живота, са нужни воля, жизнена позиция – трябва да гледаме картата цялостно.

При Т. вътрешната сила и увереност са по-големи, но при Н. Марс  управлява градуса на К10 и в известен смисъл той е по-деен, има повече реализационна мощ. Майка му казва, че е много упорит и е работохолик. Той влага повече страст в това, с което се занимава.

Имаме двама човека, които се стремят към успех, които са достатъчно съзидателни и желаят сами да постигнат всичко.

СВ Н9 и Парс Фортуна Н9  - голям шанс да потърсят реализацията си и в друга сфера.
Ще успее ли Т. да излезе от своето неравноделно социално движение и как?

За да разберете, ГЛЕДАЙТЕ ГЛАВНИТЕ КОНФИГУРАЦИИ В КАРТАТА И КАК СА РАЗПОЛОЖЕНИ СПРЯМО ДОМОВЕТЕ.

Присъстват два четириъгълника:

Слънце (90) Уран (30) Луна и Марс (60) Юпитер.
Слънце (45) Венера и Плутон Н4 (72) Луна и Марс (60) Юпитер.
Един от ъглите в тези два четириъгълника е Луна в Козирог, а върхът на единия „се опира“ на К4, СВ  Н9 и Марс Н5 У4,9 (90) СВ и ЮВ.

ИЗВОД:  Ако Т. си намери добра и умна жена, която да го привърже към дома, вътрешно ще се стабилизира.

Понеже ЮВ (0) Венера, може да има връзка с жена от предишен живот.

С Венера (60) Нептун  на него силно му влияе женският елемент в живота.
Двете момчета имат силна и положителна привързаност към майка си, но при Т. е по-изявена, отколкото при Н. За тях тя е фатална жена.

ЗАЛА: Може ли да се предположи, че той ще се ожени някъде в чужбина?

ЛЕВИН: Да. Със СВ Н9 човек може да реши някои ключови моменти в чужбина. Той има два варианта: или жена от чужбина, или да се реализира в друга професионална сфера. Но, знаете, сериозен проблем е под един покрив да съществуват две различни култури, два различни вида възпитание. В Русия жената доминира, съпругът дава заплатата на жена си, като си оставя малка сума за собствени нужди. Това е показател кой в семейството е главен.

За Т. може би е добре да си вземе жена от Чехия. За чехите казват, че са незавършени немци. Щом е заминал за там, това може да се окаже добре за него, защото социалните условията са по-твърди – има повече ред и стабилност. Там няма да може да се държи така безразсъдно, както е свикнал в родината си. Има шанс да се стабилизира и при това в чужбина. Но първо трябва да мине през много голяма криза, за да коригира прекалената си самоувереност.

МАЙКАТА: Той замина за Чехия и работи тежка физическа работа на строеж.

ЛЕВИН: Това е много добре.

МАЙКАТА: Н. има мечта да имигрира в Щатите?

ЛЕВИН: В неговата карта Луна У12 (90) К9; Плутон Н3 (100) К12 – не му препоръчвам. Може би там той ще се реализира социално, но не съм сигурен, че ще бъде щастлив. Не е удачно да се бяга в места, където Луната не е поставена добре. Тя може да даде успех и пари, но усещане „аз живея щастливо“ няма да има. Не му препоръчвам да живее толкова надалеч (12 дом). Може да работи с Щатите, но да живее в родината си.

Луната  е мястото, където ни е хубаво, това е нашето детство, мястото на максимален комфорт. Сатурн е мястото на дискомфорт.

Има фундаментални неща в живота, които трябва да имаме предвид. В такива случаи се прави карта на релокацията, но се гледа и това, което е заложено в наталната.

Кратки изводи:

- Убедихме се колко са важни аспектите към куспидите на домовете;
- Важен е комплексният подход. Не е достатъчен един показател, за да правим заключения. Напомням за златното правило в астрологията: три показателя за дадено твърдение.

Когато Плутон се намира в много силна позиция в хороскопа, се получава интересен ефект в живота на човека. Естествено не по знак, защото това е поколенческо положение, а по дом, по градуси, по конфигурации. При такъв човек може да има два варианта на проява:

- Плутон  ВОДИ човека в живота;
- Плутон  НОСИ човека в живота.

Човек може да изпада в състояния, когато или съдбата го води, или го носи с невидима сила. В някои ситуации той започва да действа по непонятен начин, сякаш нещо извън него го ръководи. Понякога за кратко това може да доведе до изпадане в състояние, когато в съзнанието възниква тъмно петно. Човек не разбира какво се случва, защото това става независимо от неговото съзнание. Това състояние се нарича обсебване: мощен поток тръгва от подсъзнанието и завладява човека, в което състояние той може да извърши или много велики, или пагубни дела.

Кои положения на Плутон са характерни за такъв тип поведение?

- Плутон (0) К1 действа по-положително.
- Плутон (0) К4,К7,К10 ; Плутон (0) ЮВ и Плутон  Вълнорез (последното работи двойствено).
При изгряващ Плутон  по-скоро мощни сили водят човека, но също има състояния на по-активна въвлеченост, макар и по-позитивна.

При Плутон (0) К10, К4 за кратко време човек може да разруши това, което е градил с години.
Същото се наблюдава и при Плутон (0) К7 - толкова мощно потапяне в чувствата, че човек не може да се овладее.

В горния пример: Т. има Плутон (0) К4, което принципно го различава от Н. Затова Т. се люшка от много мощни до разрушителни действия. Хубаво е да се появи в живота му някой плутонианец, който да му помогне да овладее тези енергии.

ЗАЛА: Има ли някакъв показател в картата на Н. към К12, който да е свързан с това, че са забравили да го изродят?

ЛЕВИН: Смятам, че аспектите на К8 (100) Сатурн (100) К1 са работили мощно, но и  Плутон (100) К12 е изиграл роля. Защото можем да кажем „забравен“, но и „скрил се“.

МАЙКАТА: Н. се роди с краката напред.

ЛЕВИН: Това е характерно за влиянието на Плутон върху родилния процес.

Предишна Интерпретация на хороскопи на близнаци Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework