Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Астропрогноза за всички знаци за 2022г.

Lotus

О В Е Н

2022-ра за вас, Овни, започва с много силна позиция на Марс – управител на знака, който ще задава динамичен тон на цялата година. Движи се по Стрелеца и формира хармонични аспекти към Сатурн и Уран, затова една от най-важните теми ще бъде свързана с личностното израстване, стремежа към успех в професионален план, новите далечни цели и мечти, а също и учението! Както малки, така и големи, хората родени в знака на Овена, ще имат възможност да продължат своето образование, така необходимо за тяхното обогатяване. Ако сте ученици, стремете се да бъдете първенци, ако сте работещи – развивайте своя ум, за да напредвате. Ако вече не сте активно трудещи се, приемете ролята на учител, експерт, ментор - помагайте на младите да напредват.

За да бъдете успешни в обществото, трябва да приложите само малко от своя талант и да „вложите сърце“ в любимото дело. Най-щастливи ще бъдат дамите, които са проявили търпение, организация, сложили са в ред учебния и работен процес.

Най-силните месеци в професионален план за Овните ще бъдат януари, май и септември.

От  30.10.2022 до края на календарната година Марс ще бъде ретрограден – не бързайте в този период и се постарайте да не стартирате нови начинания, особено в сферата на покупките и инвестициите, в частност на автомобили.

Мнозина Овни ще почувстват импулс да променят нещо във външния си вид, в облеклото, прическата, т.е. в имиджа. Съветът към тях е да не прибързват и да не прекаляват с екстравагантните тоалети и прически, особено на официални срещи.

Друга значима тема през годината ще бъде свързана с пътешествията – ще са възможни близки и далечни екскурзии, най-вече през юни или ноември.

Най-уважаваният и значим човек за вас ще бъде вашият родител, независимо дали сте дете или възрастен.  Той ще ви дава ценни съвети за ежедневните дела и службата.

Здраве – спазвайте режим на хранене, избирайте по-здравословни ястия и не забравяйте мярката. Хранете се в хармонична атмосфера, с хубава музика и чаша вино.

В личен план – стабилни и сериозни връзки и отношения, отговорност към любимия човек, но работете върху чувството на ревност, което обсебва партньорите.

През 2022г. е важно да инвестирате вниманието си в приятелството - ценете и пазете другарите, с които сте заедно от години. Намерете време, за да разисквате общи теми и комуникирате по сериозни въпроси, касаещи бъдещето. 

В материалната сфера през идната година ще се наложи да бъдете пестеливи, да поддържате скромни разходи и финансово планиране. Обмисляйте покупките си, правете сметка и на семейния бюджет. С това е свързана и ГОДИШНАТА ВИ ЗАДАЧА, а именно да се научите да управлявате ресурсите си разумно и икономично, за да не останете без сили и средства в даден момент.

И накрая – дори ако нямате любим човек до себе си, не унивайте. Вашите съседи, колеги и хора от близкото обкръжение ще бъдат наоколо като активна част във вашето ежедневие. 

Т Е Л Е Ц

С настъпването на Новата година ще има едно специално астрологично събитие – Северният лунен възел преминава във вашия знак и от последния 30-ти градус  на Телеца ще се движи ретроградно към неговото начало – подобен транзит се случва веднъж на цели 18,5 години. Символично това е път към интроспекция и познание на вътрешните ви ресурси, способности, качества, насочени към ценността на живота и хармоничния баланс във връзката с околните. Моментите, в които тези задачи ще стават непосредствено актуални и значими, са в дните, близки до слънчевите и лунните затъмнения на 2022г.

Друга важна задача за Телците ще бъде да се грижат за своето здраве, да започнат да харесват себе си и да приемат тялото си, както и да са в услуга на околните, ако те имат нужда от подкрепа и внимание.

Слънцето на етноса на България е в Телец, затова и всички ние имаме за задача да обикнем себе си, да започнем да живеем в хармония със средата и хората около нас, да развиваме нови умения, които да ни бъдат от полза, да сме по-близо до земята и да сме по-екологични.

Освен Северния лунен възел, по знака Телец ще преминава и Висшата планета Уран, която също императивно ще изиска от представителите на този знак да постигнат промяна в живота си, да отхвърлят всичко старо и ненужно, за да освободят място за стойностните неща в своя свят. Телците ще участват активно в развитието на науката и новите технологии, особено в сферата на комуникациите.

В училищните занимания и проф. реализация са възможни трудности и загуби, но, ако проявите вашето завидно търпение и упорство, ще ги преодолее бързо. Очаква се те да бъдат в началото на календарната година – януари и февруари, както и през периода септември – октомври.

Годината има и още една особеност за Телците – управителката на техния знак, Венера, е ретроградна до края на януари. Може да очаквате завръщане на стара любов – приятел или гадже, с което навремето сте били щастливи, но поради различни причини сте загубили връзка помежду си. Никога не е късно да бъдете отново заедно и през следващата година да удивите всички със своето ново „старо“ гадже.

Но ако поддържате сериозни отношения с партньор, през 2022г. ЗАДАЧАТА ви е именно в тази област – балансирайте връзката си, комуникирайте всички стари и премълчани обиди, заявете се в ново качество и покажете, че държите на своето мнение.

В сферата, касаеща здравето, обърнете най-много внимание на така нар. „партньорски“ органи – бъбреците. Често любовните проблеми се соматизират чрез тях. Бъдете балансьор и в здравните грижи – поемайте повече течности, пазете кръста и упражнявайте неговата гъвкавост.

Ако тръгнете на път, ограничете се само с планирани или служебни заминавания.

Ако се занимавате с наука, ще имате успех по време на конференции, симпозиуми, научни форуми.

През тази година ще откриете много нови приятели, а също и стари другари, с които сте били колеги, състуденти, съученици. Възползвайте се от всички тези връзки, защото те могат да ви бъдат полезни и по посока на професионалната дейност като съвместна работа.

Що касае финансите – тази така значима за Телеца област – ще имате успешни капиталовложения, дори и да рискувате, а с труд и усилия ще постигнете добри резултати, за да спечелите повече. Ще имате възможност да инвестирате в недвижимо имущество.

Б Л И З Н А Ц И


От изминалата година излизате помъдрели и научени от опитностите на живота – всички затъмнения на 2021г. бяха по оста Близнаци – Стрелец. А сега, в новата година, ще можете да прилагате наученото на практика. 2022г. за вас ще бъде успешна, ако си поставяте конкретни цели и следвате планирани стъпки, за да ги постигате.

Значима сфера във вашия живот ще бъде свързана със семейството, грижата и вниманието към близките хора. Вие не само ще им помагате да бъдат щастливи, но и ще ги поучавате на умения и навици, които владеете, и ще им давате ценни съвети как да се справят с ежедневните задачи по-ефективно. Вашите ведрина, оптимизъм, контакност и практичност са най-необходими за изграждането на добри отношения.

С лекота ще вървят делата в работата, особено ако ви се отдаде възможност да заемете водеща роля. Благодарение на вашата начетеност, интелигентност и добри отношения с хората, ще можете да изградите сплотен колектив и да свършите добра работа.

Значима задача за вас е да организирате добре служебното си време, да се стремите да бъдете водещи при изпълнение на ангажиментите, разумно и с разбиране да подхождате към трудностите на колегите, с които вършите работа – във вас те виждат не само лидер, но и експерт и учител.

Вие сте под влиянието на Меркурий, затова е необходимо да имате предвид всички периоди на ретроградност на вашата планета, за да планирате по-добре делата си:

от 14.01. до 04.02.
от 10.05. до 03. 06.
от 10.09. до 02.10.
от 29.12 до 19. 01.23г.

Ако сте мислили да инвестирате в земя, имот, през идната година ще имате добри възможности да намерите търсено от вас място, да започнете грижи за новия дом, къща, градина. Впрягайте ваши приятели и роднини да ви помагат - сговорна дружина планини повдига.

Ако сте ученик, студент или преподавател, тази година ще ви донесе трудни уроци и предизвикателни обстоятелства по време на изпити – взискателни професори и сложен материал, което ще изисква усилена подготовка. Постарайте се да не отлагате нещата за последния момент, ако е необходимо – повтаряйте, потретвайте, но не се отказвайте!

Също така бъдете мили и грижовни към приятелите си, не забравяйте да ги поздравите за рождения ден, да се обадите по повод семейно тържество като жест на внимание.

И още нещо – вашата ЗАДАЧА за предстоящата година е да помислите за малко почивка, да отделите време за вътрешна концентрация, самовглъбяване, обмисляне на ваши задачи и планиране на времето, за да не пропуснете значими шансове.

Здраве – на първо място пикочно-половата и отделителната системи се нуждаят от внимание и грижа. Плувайте в чисти води – басейни, морета с кристална вода.

Р А К


През 2022г. на работното място или в класната стая вие, представители на зодия Рак, е добре да въведете ред, ясно да начертаете посоката си на развитие и да я следвате упорито, а не да „проспивате“ времето си. Всяка свободна минута е ценна, за да свършите полезни неща. Има голяма вероятност да ви се наложи да ползвате чужд език, за да си свършите работата уверено и точно. Дори отдавна да сте го учили, не е късно да подновите уроците и да си припомните старите знания. Това ще бъде голям плюс за вас. Освен езиковото обучение, се откроява и такова в посока хуманитарни науки: философия, история, право, социология, психология. Познанията в тези области ще развият вашите ум и мироглед и също ще бъдат от полза в работата.

През 2022г. важна и значима тема за вас ще бъде грижата за своето здраве и това на близките ви хора. Всички неотложни, близки и далечни планове, работни проекти могат да бъдат изпълнени, ако сте здрави. За вашата зодия е важно каква храна приемате и дали сте си отпочинали добре. Помислете за гимнастика, която да благоприятства областта на тазобедрените стави, и отпускащи упражнения, които да нормализират пулса. Движете се повече и следете за правилната стойка.

В личния живот и в отношенията с партньора ще има сложни въпроси за решаване, но ако между вас има любов и диалог, те ще се преодолеят и ще оставят в ума и сърцето ценни уроци и опит, на които да се опирате. Старайте се да давате повече свобода на половинката си, не контролирайте неговото време, а се отнасяйте с разбиране към нуждата му за повече свобода. За двойки, които са заедно от дълго време, годината ще донесе много ползотворни задължения, грижи за дома, децата и любимите хора.

Ако нямате партньор, през предстоящата година ще е трудно да се доверите на конкретен човек, но ако все пак пламнат чувства, изживейте своите мигове на влюбеност.

Не се препоръчват скъпи покупки, теглене на необмислени кредити или рискови инвестиции – играйте на сигурно. Бъдете доволни от това, с което разполагате.

За да се чувствате щастливи, вашата ЗАДАЧА е да търсите контакти, да се събирате с приятели, да давате подкрепа и взаимопомощ. Дори да са на разстояние, общувайте дистанционно, събирайте информация, за да научите много нови неща за живота на другите, които биха повлияли и на вашите жизнени планове.

За вашата зодия е важно да се следят лунните затъмнелия през 2022г.:
- 16.05.2022г.
- 03.11.2022г.

Около тези дати ще се чувствате по-напрегнати или разтревожени. Хубаво е да си давате почивка и да не предприемате решителни и окончателни действия.

Л Ъ В