Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Лекции

Отвори всички Затвори

Консултация - семинар – анализ на натална карта, Левин М.Б.

 https://www.youtube.com/watch?v=WD0Unt-8L80

Смирнов Тимофей, 26.06.1995, Новосибирск, роден съм в 06:00ч.

 

Левин (Л) : Имате ли навик да се затваряте вкъщи и да оставате сам за определено време?

Тимофей (Т): Да, имам. 

Л: Вие сте потопен в себе си. 

Т: На мен ми е добре, когато съм сам. 

Л: Преобладава мутабилният кръст; много сте чувствителен. За какво ви е необходима моята консултация? С какво мога да ви бъда полезен?

Т: Искам да разбера кои са моите слаби и силни страни, какво представлявам, върху какво е необходимо да работя. Въпреки че вече може и да съм отработил някои от тях. 

Л: Колкото и да ви е странно, тази консултация е нестандартна, защото обикновено хората, които идват при мен, имат по-конкретни въпроси от типа „кога да си продам жилището?“.

В този хороскоп виждам един красив ПЕТОЪГЪЛНИК, виждам празна първа зона (първи квадрант (1-2-3 домове)), виждам висок Сатурн и Юпитер, формиращ творчески аспект към него. Юпитер управлява знака, в който се намира Сатурн, както и 6-ти и 10-ти домове. Венера „догонва“ Слънцето. 

Има стелиум от Луната до Слънцето. Всички лични планетни, освен Марс, са разположени в 12-ти дом. Това е или „спяща“ душа, или човек, който е преминал много дълъг път, стигнал до ниво на дълбока вътрешна работа. Ако оценим този младеж като материална личност, тогава това е просто една все още „спяща“ душа, която не е излязла от утробата, с детска мотивация, човек, който вижда само собствения си свят, а останалият за него не съществува.

А може и да се намира на междинен етап. Дванадесетодомните личности може да са такива, които са по средата на този тип. Това често са асоциални личности, престъпници или революционери. Владимир Илич беше представител на този тип (със стелиум в 12-ти дом в Телец). Но тук, в този 12-ти дом, не откривам нищо „престъпно“, защото всички агресивни планети са извън него. 

АСЦ е в Рак; МЦ е в Риби, Венера е в Близнаци – човек, от една страна, е много емоционален и чувствителен, от друга - в него присъства емоционална лекота, не се зацикля върху нещо прекалено много. Венера се управлява от Меркурий – съчетание на чувствителност и лекота. 

В картата има още два конкретни показателя: Уран на К8 и тъй като и Нептун е в съвпад с него, може да приемем, че и той има отношение към 8 дом посредством Уран. А на ИЦ стои Марс. Тук има двоякост – от една страна Тимофей се опира на своя дом, семейство, от друга – всячески се опитва да се откъсне от него. Марс има квадратура с Луната. 

ЗАЛА: Сигурно около 18-та си година е напуснал родителското семейство. 

Л: Да, тук сценарият е конкретен – откъсване, излизане от „матката“. Това явно говори, че пред нас не е „спяща душа“. Това е човек, който рано е започнал да търси своя път. Не иска да върви по отъпкани пътеки. 4-ти дом е свързан с традициите. Също и Уран на К8 привнася специфика. Тимофей, при вас е много силно развита астралната чувствителност. Сигурно много добре усещате състоянието на хората, с които контактувате. Дори вероятно астралното внимание ви по-важно от обикновеното. 

Т: Да, така е. 

Л: Сега комфортно ли ви е тук в залата?

Т: Да, нормално се чувствам. Усещам, че хората в залата се отнасят добре към мен. 

Л: Тук са студенти 5-ти курс, те имат положителна аура като група. Преди 5-тата година най-агресивните отпадат, а тези, които остават, са овладени. 

Тук имаме два сценария при Тимофей. Единият може да е свързан с това да стане финансово обезпечен от ранна възраст и да бъде социално успешен и стабилен. И смятам, че това ще го постигнете. Предполагам, че в един момент ще поискате да промените професията си или начина, по който работите. Може да сте получили някакво образование, но после да промените дейността си. 

А второто нещо е, че сте от този тип хора, които искат нещо странно.

Т: В какъв смисъл?

Л: Този термин съм го взел от братя Стругацки. Те имат един разказ, който се казва „Опит за бягство“. 

Първият сценарий е стандартен: високо ниво на самостоятелност, откъсване от средата, човек иска да върви по свой път. 

Високият Сатурн, който формира сентагон (100 градуса) към Слънцето, посочва, че пред нас стои добре формирана личност. Човек, който може да заема независима позиция по отношение на социума. Има самостоятелно мислене, такъв ,който не върви с общия поток. 

Подобна тяга към усамотяване сочи, че човекът е преминал кризата на Сатурн, т.е. формирането на личността. Съществува златно правило, което гласи: ЗА ДА ПОКЪЛНЕ СЕМЕТО, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСТАВЕНО НА ТЪМНО. За да може човекът да се прояви, за определен период от време трябва да остане в изолация. Вие сте преминали този стадий. Вече имате черупка. 

При това Тимофей е много предпазлив. За това сочат два показателя: Северният възел се намира в 5-ти дом и високият Сатурн, който е „фокус“ на цялата конфигурация. Получава се интересно съчетание: предпазливост с рискованост, екстремност. Уран на К8 провокира последното. Следователно от какъв тип е предпазливостта тук?

ЗАЛА: В партньорските отношения. В 5-ти дом има включен знак. Младежът се сблъсква с някакви емоционални травми, заради което се затваря в себе си. 

Л: това, че се затваря в себе си не е резултат от житейски травми. Това е вродено у него. Ако е имал такива травми, то те са от минали прераждания. Не знам как усеща тази тема Тимофей, но, по мое виждане, в този живот не му е писано да има сериозни емоционални травми. Това е, защото едва ли има жена, която може да го извади от черупката му. Той е чувствителен, но в него има лекота. Дори ще кажа, че на повърхността може да бъде много чувствителен, но в дълбочина той се отнася леко и спокойно към нещата.

Мъже, които имат Слънце в 12-ти дом, е трудно да бъдат „извадени“ на повърхността. А при него там се намират и женските планети (Луна и Венера). Пред Тимофей ще стои проблемът, засягащ емоционалното разкриване: Южният лунен възел (ЮЛВ) се намира в Телец, а Северният лунен възел (СЛВ) е в Скорпион. В него има устойчивост, търпение, той не обича да губи, иска всичко, което притежава, да си остава с него. Може да е нещо малко, но да си го има, ако му е скъпо. Търпелив е и често не успява да вземе решение в сърдечните въпроси, не му достига решителност. 

Гледаме 5-ти дом: какво е отношението на Тимофей към живота. От една страна, той иска да има хармонични партньорски отношения (Везни на К5), хармоничен живот, в който има много любов, но същевременно и спокойствие (Везните са спокоен знак), но вътре в него има скрита жажда и страст за динамични изживявания, наситен живот. Лесно влиза във връзки, но „хлътне“ ли по някого, не може да се откъсне. 

Смятам, че на по-късен етап ви очакват такива динамични отношения в любовната сфера. 

Т: Може би да, може би не. 

Л: Ако е „не“, това за вас може да се превърне в проблем. 

Т: Смятам, че е хубаво човек да се разкрива, ако човекът отсреща е „твоят човек“. Ако не е, тогава…За момента смятам, че всичко се случва и върви, както трябва. 

Л: Аз не казвам, че всичко трябва да е супер позитивно, казвам, че трябва да има динамика. Смятам, че след 37-мата година ви очаква нов етап в партньорските, емоционалните отношения. Това не засяга само отношенията в личен план, но и делото, с което ще се занимавате. Засега имате леко отношение към случващото се. Ще се случи така, че ще се въвлечете и няма да можете да излезете (от дадена връзка). 

Т: Всичко зависи от това как ще мине следващата година.

Л: Аз ви говоря за след 12 години.

Нека да видим, от една страна имаме социално-ориентирана личност. Високо ниво на самостоятелност. Сега Тимофей преминава към разгръщане на душата. 

Стелиумът в 12-ти дом все още не се е задействал. Това е потенциал, който тепърва трябва да излезе на повърхността. 

Това е човек, който се стреми да постигне успех, но със собствени усилия. Това е една от мотивациите, които присъстват в него. Съдейки по положението на Юпитер, Сатурн, Слънце и Марс, не му е все тази как ще постигне успех. Той иска да го направи сам. 

Пред нас стои човек, който обича да работи – Марс в Дева – тихо, но упорито. 

Юпитер и Сатурн дават подчертано чувство за собствено достойнство, което се вижда дори и в държанието. 

Т: Не знам, благодаря, сигурно.

Л: Забележете наличието на този ТРИЪГЪЛНИК ОТ ТВОРЧЕСКИ АСПЕКТИ, в който са вкл. волевите планети.


Тиха, но упорита и дейна воля. Ако си е поставил цел, той е склонен да върви към постигането й. На този етап целите са свързани с професионалната реализация (силен Юпитер по знак и това, че прави съединение с връх на дом, управлява 6-ти и 10-ти домове). 

Луната е Вълнорез – първа планета на стелиума и първа планета на конфигурацията. 

ЗАЛА: Това означава, че когато той започва да действа, го прави от емоционални подбуди. Или има усещане за отпуснатост. 

Л: Луната няма емоции, нейната основна емоция е удовлетворението.

ЗАЛА: Луната поражда чувство за самосъхранение. Инстинкт за самосъхранение. 

Л: Човек има само два вродени инстинкта – хватателен и смукателен. Инстинкт за самосъхранение не съществува. Има естествена потребност да се живее и да се запазва животът. Ако съществуваше инстинкт за самосъхранение, тогава човек не би могъл да даде живота си в името на някаква идея или нещо друго. 

Луна вълнорез – човек се обуславя от семейни потребности и ч-ва. Импулсът за действие винаги идва отвън, човек се стимулира от външни обстоятелства. Това не означава, че е зависим. След като получи стимул, той го поема и го превръща в нещо свое. 

Луната е първа планета в стелиума, който завършва със Слънцето – човек започва от подражанието и завършва с нещо свое, самостоятелно творчество. Тимофей има висока възприемчивост. Двойката Луна-Слънце дава развито въображение, възприемчивост, връзка с безсъзнателното и  индивидуалната творческа сила. Съчетаване на висока възприемчивост и висока съзидателност. Потенциално пред нас не намира една творческа натура. В какво ще се проявява нейното творчество вече е друг въпрос. Въпреки че се вижда един мощен четириъгълник, формиран от Сатурн, Марс, Плутон и Слънце - тук има мощен, волеви организационен потенциал. В някои ситуации може да бъде кризисен мениджър. Но смятам, че той няма да зацикли върху социалния успех. След като му се насити, ще продължи в развитието си. 

Това желание за нещо „странно“ ще го изведе в третия свят.

Първият сценарий е постигането на социален успех. Всичко показва, че това ще се случи. Смятам, че няма да зациклите върху това поприще, защото тези аспекти - квадрат и полуквадрат на Юпитер и Нептун към оста МЦ-ИЦ - дават тип човек, който не може да се насити на нищо, все му е малко. Никакъв социален успех няма да ви удовлетвори, докато не се откажете от него изобщо. Или ще ви бъде малко, или ще изпитвате чувство на неудовлетвореност, че получавате не това, което ви трябва.

Този сценарий дава учени, философи или тесни специалисти. Работата дава възможност да се скрие в нея като в черупка и да си седи там. Но има показатели, които няма да му позволят да направи това: тези аспекти към МЦ – социумът постоянно ще го изхвърля нанякъде. Тимофей притежава, както би казал Бруно Хубер, "месиански" комплекс. Той има изключително висока самооценка за собствения потенциал. Дори не относно социалните качества, а спрямо личните. Може да се изхвърля и да иска да надскача стандарта и възможностите си. Има високо ниво на лични амбиции, което ще е причина за тези промени.

Бих искал да задам въпрос относно интереса ви към „другия“ свят. Имали ли сте желание да си отидете?

Т: Имал съм, но съм го отложил във времето, имам именно изследователски интерес, да свърша всичко, което мога на това ниво, на което съм в момента. 

Л: Единият ъгъл на ПЕТОЪГЪЛНИКА сочи към 8-ми дом и там стои Уран. Това е постоянно желание да се премине границата, да се премине в другия свят. Но тук Уран е хармонично аспектиран, няма изразено стремление към суицид, но има интерес. Потенциално пред нас стои окултист. 

Вашата реалност ще провокира това да си оформите някаква социална територия, където да ви е спокойно, за да има доход, като същевременно ще се занимавате с неща от друга категория, много по-различни. Какво ще направите, времето ще покаже, но творчески потенциал има. 

При верижки по владение се открояват 4 диспозитора. 


Това сочи, че не е постигната единна целенасоченост. Искат му се и успех (Юпитер), и стабилност (Сатурн), същевременно Съдбата го води в определена посока (Плутон). Има и още една част, която е формирана от всички лични планети, които се концентрират върху Меркурий – ученичеството. 

Ще имате проблем относно това, който ще засегне целия ви живот. Малко хора могат да решат такъв проблем. 

Т: В каква област?

Л: Във вътрешния ви свят. От една страна имате потребност да учите, в глобалния смисъл на това, а от друга стана имате силна необходимост да утвърдите себе си като личност. Грубо казано, има опасност, че ще започнете да учите другите, преди самият вие да сте се научили. Опитът показва, че това е много голяма дилема – противостоенето между Меркурий и Юпитер – стремеж към самоутвърждаване, дори и в духовно отношение и това ще бъде в опозиция към много силния стремеж да се учите. Ще трябва да се работи върху това много години. Не е еднократна ситуация. Когато се утвърдите професионално и имате авторитет и около вас има дори кръг от хора, които ви се възхищават, тогава за вас ще бъде най-голямото изпитание. Въпреки че е възможно да демонстрирате и меркурианско смирение. 

ЗАЛА: Все пак тук 12-ти дом е пълен, възможно е той да поиска да бъде „сив кардинал“.

Т: Тази роля ми харесва повече. 

Л: Работата не е в славата. Забележете, че отделно от всички планети се намира Юпитер при верижките, представлява самостоятелна верижка. Намира се на К6, в силна позиция по знак. В този смисъл той може мощно да противостои на тази група планети в 12-ти дом в Близнаци. Въпросът не е в това като какъв те осъзнават другите хора, а като какъв осъзнаваш себе си ти. Когато един човек започва да осъзнава себе си като учител, той спира да бъде ученик. Много пъти съм виждал хора, които се провалят в тази част от пътя си. 

Плутон също представлява отделна верижка. Той е интерсептиран в 5-ти дом, което означава, че пълното му значение ще се разгърне в по-късна възраст, след 35-37 години. Има шанс съдбата сама да ви подтикне към това. Плутон е хармонично аспектиран, няма нито един конфликтен аспект. 

Много фактори от тази карта сочат, че човекът, който се намира пред нас, притежава духовен опит от предишни прераждания. Че този духовен опит частично работи, частично спи. 

Имам усещането за уклон към будизма у вас. 

Т: Да, харесвам будизма. 

Л: Едно от съществените прераждания е било на територия, свързана с будизма. Много от чертите, които притежава Тимофей, са характерни за един напреднал будист, който е прекарал много време в усамотени медитации. Или му е близък суфизмът, близкият Изток. Чели ли сте някакви суфистки приказки?

Т: Да, чел съм, баща ми е от Сибир, а майка ми е мюсюлманка, татарка. 

Л: Предстои ви да се задълбочите в тази езотерична посока. Суфистите имат интересни плутонови практики, техните танци например. 

В тази петоъгълна конфигурация Плутон играе много специфична роля.  Потенциално той е много силен, но е „заровен“. В началния етап на живота този потенциал не се проява, той спи. Но въпреки това зеленият триъгълник - това е магически триъгълник - дава много изявени волеви качества, въпреки че отчасти са скрити . 

Уран е на К8 – има опит с магична окултна практика;

Овен на К11 – тенденция да гради свой собствен свят по волеви начин. 

При цялата си развита емоционалност и интелект, пред нас стои волеви тип човек. В него доминира волята. Ако се събуди Плутон (може и да не се събуди, защото и възлите му са „заровени“), ще започнете да се занимавате с практики. Ако наистина искате да се събуди (тази сила), са ви необходими телесни практики или нещо източно - Ци-гун, нещо, което работи с енергиите. 

Т: Занимавал съм се с айкидо. 

Л: Работа с тялото, ориентирана не към формирането на мускули, а енергия. 

Плутон е най-близката планета до СЛВ. Когато дойде времето, съдбата ще ви подтикне да се задействате. Няма да си изпуснете момента. 

Т: Над какво още трябва да работя?

Л: Помнете, че цял живот вие сте ученик и само ученик. Дори и да започнете да обучавате някого, помнете, че сте учител на тези, които в момента са по-младши от вас. Можете да ги учите, без да бъдете учител, а наставник, майстор.

Цялата сила се фокусира върху Меркурий, но Юпитер може да тегли енергия към себе си. Ако постигнете баланс, Юпитер ще работи за Меркурий. Юпитер има още един проблем - когато човек върви към целта си, той е затворен, сляп за всички останали възможности, които се оказват по пътя му.

Другото нещо е, че ситуацията ще ви накара да се потопите изцяло в този свят. Например, когато ви се роди дете, силна емоционална въвлеченост спрямо партньор, а може и да е дейност, която ще ви увлече и принуди да я следвате. Някое от тези три неща ще се случи, защото СЛВ се намира в 5-ти дом. Вашата задача е не да бъдете съзерцателен по отношение на онзи свят, а да направите нещо в този.

Нека да видим прогресиите – процесите на динамика в живота. В близките две години вие ще бъдете заложник на нещата, които сте направили до момента. До 2023г. едва ли ще можете да промените нещо в съдбата си. Слънцето се намира в последните градуси на Рака и докато не навлезе в следващия знак, ще е така. 

Прогресивното Слънце се движи към прогресивния АСЦ с годините - ще действате активно в този свят, ще имате реализация. След 37-та ви година ще започне пробуждането ви. През 2027г. ще има прогресивно новолуние в Лъв. Аспектите към точката на новолунието са: секстил към Марс, тригон с Юпитер, връзка с оста 3-9 домове. Може да заминете за чужбина. Социалната линия е добра, всичко е наред; нови интереси, нова професия. 

Явяват се творчески аспекти отстрана на Сатурн към оста на възлите. Единствено има проблеми с Венера. Посоката на развитие, която е започнала вече, е относно социална стабилизация и учене. 

Каква е вашата професия?

Т: Аз съм програмист. 

Л: За вас е важно да мислите, много да мислите. Уран на К8 изисква високо ментално ниво. Хубаво е да изучавате и окултна специалност – кабала или астрология, или философия, будистки текстове – те ще развиват този потенциален пласт на ума във вас. 

Т: Един астролог ми каза, че върху нашия род има проклятие. Това вярно ли е?

Л: Вие усещате ли, че има подобно нещо?

Т: Не.

Л: Знам откъде го е взел това астрологът – Лилит в 12 дом, но аз мога да ви кажа, че магията е свързана с Плутон и 12 дом - невидимото. Във вашата карта Плутон аспектира планета в 12 дом – Слънцето – но с творчески аспект. И да е имало магия, тя отдавна е прекратила действието си.

Съдейки по вашия Юпитер, в някой минал живот сте заемали високи, може би и духовни длъжности, от което е можело да се възгордеете в известна степен, но няма указания да сте си „цапали ръцете с кръв“ или други сериозни престъпления, нито изразено своеволие - Плутон/Слънце творчески асп. Тази връзка не дава своеволие, а известна завишена самооценка и изострено ч-во за собствено достойнство. Но вие сте послушен човек. Това послушание е постигнато с продължителни практики. 

Квадратурата на Марс към Луната  може да е указание за откъсване от средата. Уран е добре поставен, Нептун също, всичките висши планети са хармонично поставени. Дори смятам, че в рода си сте има религиозни дейци, които са натрупали положителна карма. 

Т: Имало е такива, да. 

Л: Във вашия хороскоп има показател, който няма да ви даде аванта в живота – не играйте на борсата, не инвестирайте парите си, за да изкарате високи проценти за кратко време. Вие ще печелите пари, но с труд. Уран никога не дава аванта, а собствени усилия. Формира и асп. и с 5-ти дом. 

Превод от руски : Иванова К.

https://www.uraniabg.com/Letni-shkoli-MAA


Предишна Консултация - семинар – анализ на натална карта, Левин М.Б. Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework