Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Лекции

Отвори всички Затвори

Медицинска астрология

<АУДИO ЛИНК>   Левин М.Б. 

В този курс искам да споделя своя опит. Не съм лекар и даже нямам медицинско образование. Но работата е там, че в астрологичната практика, искаш или не, се сблъскваш с това. 

Първото, което искам да кажа, е, че не съществуват методи за точна диагностика с помощта на астрологията. Може би това е свързано с особеностите на взаимодействие между медицината и астрологията; може би с недостатъчната разработеност на материала. По-скоро по картата можете да опишете сферата на вероятното заболяване и неговите най-общи характеристики, но точна диагноза едва ли е възможно да се постави.

Тук имаме двоен проблем. В някои случаи астрологията мисли в съвсем друга плоскост, сравнено с медицината. Съвременната медицина работи с органи и системи, а астрологията работи по различен начин. Китайският подход към медицината в известна степен е по-близък до астрологичния. Хомеопатията също е близка до астрологията. Но, навлизайки в живота ни, хомеопатията също претърпява специфични промени. Днес можем да намерим хомеопатични лекарства, например срещу главоболие. Но по същество това не е хомеопатичен подход, защото самата хомеопатия не разглежда отделното заболяване в човека и на даден орган, а самия човек като единно цяло. Доколкото знам, Ханеман разделя хората на 72 основни типа и работи именно с този опит. В по-късните разработки след Ханеман са наблюдавали как всеки един такъв тип еволюира и какви болести са характерни за него. И тук вече не става дума за това как да се лекува заболяването, а по-скоро как да се възстанови равновесието при даден тип човек. Търси се лекарство не за болестта, а за съответния тип човек.

Случвало ми се е да се срещам с опит за синхронизиране на хомеопатията и астрологията, когато всичките основни хомеопатични типове се свеждат до осем планетни типа. Това, може би, е най-астрологичният подход.

Болестта е нарушаване на работата на някоя система. Ние с вас си имаме работа с цялата система, а не с отделните органи и затова в астрологичен план има смисъл да се разглежда именно цялото.

Обикновено диагностицираме здравето по наталната карта и не само по нея, но започваме винаги от там. Ситуационни неща могат да се разглеждат по Прогресии и Солари. Но даже предразположеността към чести настинки трябва да е заложена в наталната карта. А ако имате някакви дребни неприятности, това може да е свързано с Прогресиите за дадената година или със Солара. Но, ако става дума за сериозни, продължителни заболявания с тежки последици, хронични болести, всичко това трябва да присъства в наталната карта. И тук ще си имаме работа само с 4-те здравни дома. Понякога се случва проблемът да не е свързан с дома, а повече със знака.
Статия: https://www.uraniabg.com/news/medicinska-Galankina

Т.е. силно поразеният знак не се намира в нито един от тези домове, а проблем все пак има. Но всичките проблеми най-често излизат на повърхността на куспидите на един от тези четири дома. Вече знаете, че това са  2-ри, 6-ти, 8-ми и 12-ти домове - двете  оси :  2 – 8 и 6 – 12 домове.

Още една особеност са травмите. Когато се случва промяна във формата на физическото тяло, е засегнат и 1- ви дом.

6-ти дом е място на проява, на манифестация на болестта. Човек може да има каквито и да е нарушения, но те се проявяват най-често под формата на знака и влиянията, които се предлагат в 6-ти натален дом. Трябва да гледаме знака на върха на 6-ти дом, както и  планетите в 6-ти дом.

За 8-ми дом се предполага, че това са смъртоносни заболявания, клиничната смърт, тежките операции. Но опитът показва, че ситуацията е по-широка. С 8-ми дом наистина са свързани критичните ситуации. Това могат да бъдат резки обостряния, но не е задължително да са от смъртоносен характер. Човек умира не по 8-ми дом. По 8-ми дом му се дава знак, че ще трябва да умре. Обикновено човек си отива по 9-ти дом. И затова 8-ми дом е просто дом на кризите.  

Предишна Медицинска астрология Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework