Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Лекции

Отвори всички Затвори

Скорпион

<АУДИО ЛИНК>     Понякога Скорпионите имат емоционален излишък. В тези състояния вдигат много шум и демонстрират всичко в по-голяма от необходимото степен. Правят и другите зависими от тези настроения. При тях има постоянен енергиен обмен. Често събират около себе си партньори, които да ги следват. Ако Телецът работи основно с вътрешната си енергия, за    Скорпиона е важна породената от сблъсъка на същностите. За него е естествено конфликтното състояние. Той е възприемчив към чуждото, като в същото време се старае да не изгуби себе си. Когато възприема външното, обича да го прави част от себе си или в противен случай го отхвърля изцяло. По този начин храносмила чуждите енергии и ги представя за свои. Първоначално възприема, а след това отхвърля, което му помага да се утвърждава. Ако той ползва нещо чуждо, в него привнася нещо свое, за да усети, че го е направил именно той, а не другите. Такава е скорпионовата форма на взаимообмен: да вземе и да го трансформира, да го преобразува, или да го върне, защото е боец и неговите отношения напомнят по-скоро война, отколкото контакт. Той винаги очаква удар, за да го блокира.

   Това е силно поляризиран знак. В своите високи прояви е дълбок идеалист, мистик, човек, изцяло отдаден на висшето учение и духовната практика. Силно усеща реалността на другия свят, много по-силно, отколкото тази на физическия. Това е знак на първия избор. Казват, че първото посвещение става в Скорпиона. Това е избор на цел: да живееш за себе си или в името на нещо висше. В другите знаци различията не са толкова големи, но в Скорпиона има поляризация и това определя неговото развитие. Има и духовно низши, агресивни Скорпиони.

   Тук присъстват два пътя, граница, която не може да съвмести раздвоеността в Душата на един човек.

   В ежедневието при някои от представителите на този знак възниква желание да прекрачат социалните норми на поведение, превръщайки се в рекетьори, бандити. Това е, защото те утвърждават себе си, преодолявайки чуждото, стремят се да разрушат съществуващия ред и да установят свой.

   Често наричат Скорпионите „проклета вода”. Те са по воден начин инатлии - меки инати.
Скорпионът е една от най-критичните точки в Зодиака …


Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework