Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Двойният зодиак

Lotus

Доклад на Павел Глоба от астрологична конференция, проведена в Москва през 2013г. 

Това, за което ще ви разкажа, в нашата школа по Авестийска астрология се използва отдавна. Става въпрос за понятието Двойна структура на Зодиака или Двоен Зодиак. Всички астролози признават 12те зодиакални знака и ето че преди две десетилетия сензационно в пресата се появи информация, че съществува и 13ти знак - Змиеносец. Стрелецът вече нямало да стреля, а щял да хваща змии. Също така бе съобщено от нашите събратя астрономи, че Слънцето някъде през май месец в своя ход по видимия път засягало още едно съзвездие на име Кит.
Искам да ви кажа, че съществува древна традиция, за която се информирах от стари персийски литературни източници.  Самото понятие "хороскоп" се е зародило във Вавилон през V в. пр. Хр. В един текст с название "Звездната книга на Джамас" (Джамас е един от учениците на пророка Заратустра), се споменава, че астрологът трябва да има предвид, че зодиакалните съзвездия, през които минават блуждаещите тела, не са 12, а двойно повече – 24, но не винаги всичките се проявяват. Има паралелен зодиак, който се задейства рядко, само при особени обстоятелства. В книгата е описано, че, когато планетите се намират на границата на два зодиакални знака и там образуват съединения, тогава горният зодиак се отваря, за да може да се прояви съзвездие от друго небе. Съществува свят на проявената реалност и такъв на причинността. Аз казвам, че има абсолютно небе и относително небе или горно небе и долно небе. Така че, ако на границата на някой от зодиакалните знаци се намират планети в съединение, те ще проявяват по друг начин своите качества в живота на човека. През тези граници се проявява другото небе, където съществуват 12 допълнителни, съвършено различни зодиакални знаци. Те имат други имена.  Замислете се за това, че в денонощието има 24, не 12 часа. Спомнете си за 24 небесни стареца в Апокалипсис. Съществуват дневни и нощни съзвездия, като нощните се проявяват само при определени обстоятелства, а дневните винаги, защото ги виждаме, т.е. те са видимият зодиак, така да се каже. Тези неща описвам в книгата си „Двойное кольцо зодиака“.  
За да се прояви в една карта нощният зодиак, трябва да има стелиум или поне съвпад на границата на два знака. В някои хороскопи на няколко места може да се включи този паралелен зодиак. Разбира се, не всички планети могат да го отключат. На първо място се взима съединение между Светилата, също и най-важните планети на картата. Тогава има включване на паралелния зодиак. 
В горния зодиак има различни съзвездия. Ние знаем за Змиеносец, също и Кит, който е активен в хороскопа на Адолф Хитлер. Той е роден със съвпад на Слънце и Меркурий на границата между Овена и Телеца, където се намира това съзвездие. Кит - това е Левиатанът, който поражда хаос. При Ленин ситуация е същата, както при Хитлер. Откъде при тези хора се взима такава огромна разрушителна сила? При Хитлер има Слънце + Меркурий на границата на Овена и Телеца – т.е. светило заедно с лична планета. 
Ако в съединението не участва светило, то е необходимо да има стелиум поне от три планети, но една от тях задължително трябва да е лична. Ето Хитлер е Кит. Феноменът на неговата личност, характерът, съдбата, която е притеглил, не е формирана нито по Овена, нито по Телеца. Ако се въведе понятието за горния зодиак, всичко става по-ясно за разбиране. Много лидери на революции се раждат със стелиуми на границата между Овена и Телеца. Преди не можех да разбера откъде се е взел феноменът на Робеспиер, на Ленин и др. Предлагам да изучите и видите на практика това, което в момента ви разказвам. Не претендирам за истина от последна инстанция, но тази информация заслужава поне внимание.  

И така, какво дава като характеристики включването на горния зодиак в наталната карта? Горният зодиак разширява възможностите на човека и винаги дава някаква необикновена съдба, звезден час в живота. Човек, който по нещо силно се различава от другите хора. При него се появяват някакви свръх ценни идеи. Съединението на планетите, което е границата между двата знака, обозначава важна тема в живота.
Ако говорим за Ленин, при него Марс и Слънцето са в съвпад на границата на Овена и Телеца. Той е бил конфликтен човек. При съзвездието Кит трябва да се има предвид понятието хаос. Хаотичното състояние му е присъщо изначално. Това важи за всички хора, родени в периода на Кита.
Има съзвездие от горния зодиак, което се нарича Крилат кон (Пегас) и се разполага на границата между Водолея и Рибите. То придава на човека мощна посока на дейността, харизма. Ако се приеме, че е роден сутринта, Йохан Бах има съединение между Луната и Нептун на границата между Риби и Водолей. Това е в основата на неговата необикновеност, насочена към музиката, таланта му, странната му съдба. Аз съм изследвал изключително много известни личности с постижения и при тях съм установявал, че е изразен горният зодиак.
От тук присъстващите Михаил Левин е представител на съзвездието Кораб. Това са хора, които постоянно се променят, постоянно пътуват, откриват „нови земи“.
Разбира се, че е възможно да има човек, в чийто хороскоп виждаме възможност за включване на горния зодиак, а се оказва, че той не е реализирал своите способности и поради някакви причини е пропилял даденостите си. 
Наблюдавайте по Транзити, ако се случва някакво необикновено събитие, което е мистериозно, със сигурност ще откриете съединение на границата между два знака и ще видите, че е замесен горният зодиак.     


Между Козирога и Водолея се намира Сфинкс;

Пегас е на границата между Водолей и Риби;

Часовникът се намира между Риби и Овен;

Китът е на границата на Овена и Телеца;

Между Телеца и Близнаците е Ловецът;

Между Близнаците и Рака стои Корабът;

На границата на Рака и Лъва е Колесницата;

Между Лъва и Девата е Ездачът;

Между Дева и Везни е Пастирът;

Гарванът се намира между Везни и Скорпион;

По-нататък е Змиеносецът, който се намира на границата  между Скорпион и Стрелец;

Между Стрелец и Козирог е Дървото;

      

Източници:

https://www.youtube.com/watch?v=cnwZR9gA4wI

http://chto-budet.ru/verhniy_zodiak/verhniy_zodiak_daty.php

Превод от руски език: Иванова К.

Предишна Двойният зодиак Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework