Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Типични и нетипични трудности в отношенията

Lotus

Откъс от семинар, Галанкина О., 2016, София

АЛЕКСАНДРА – 23.04.1987г.; 20.05; Москва

Нека разгледаме картата на тази девойка, за да видим нейния характер. Момичето идва с въпроса как ще вървят партньорските й отношения. При положение, че повечето планети са под хоризонта, нейното внимание е насочено предимно към вътрешния свят. Когато действа във външния, тя изцяло разчита на своите вътрешни предпочитания и стереотипи. Но не може да се каже, че не е чувствителна или няма чуваемост – картата е акцентирана на запад, Слънцето е в 7 дом, а Луната е в Риби.

Със Слънце в 7 дом тя не може да бъде сама, винаги търси компания, приятели, колектив, т.е. има нужда от хора, с които да взаимодейства. В повечето случаи, когато жена с такава позиция встъпва в брак, дори и нещо да не й харесва, тя е ориентирана да остане в тези отношения, защото не иска да бъде без партньор.


Плутон в Скорпион в 1 дом в опозиция със Слънце в 7 дом: Плутон е силен по знак, по дом и аспекти – това е силна и властна девойка с изразена воля, но Плутон е мека планета и не може да се каже, че тя е деспотична. Действието му може да се оприличи на следната ситуация: представете си, че се намирате на дъното на цилиндър, покрит с тежък капак, който започва плавно да се спуска надолу, а вие не можете да се измъкнете. Доколкото Марс действа по-импулсивно, рязко, грубо. Имах една студентка с напрегната конфигурация между Плутон, Слънце и Марс. Външно изглеждаше нежна, слабичка, но щом поискаше да получи информация от мен, след заниманията ме притискаше към стената и докато не й отговорех на осемте въпроса, които си беше наумила, не можех да си тръгна. Плутоновият човек има много енергия и държи да постигне своето, но с мек и нежен маниер. Плутон действа тихо и спокойно, но не отстъпва и постига това, което му трябва. Александра има нужда от партньор и меко и тихо ще се опитва да постигне това, което й е нужно.

Както стана ясно, Луната тук е много чувствителна. Освен това тя участва в два бисекстила – Плутон - Нептун - Луна и Нептун - Луна - Слънце - тя възприема онова, което се случва около нея и е доста се впечатлява.

Интересен е моментът с Лунните възли. Вчера разглеждахме Възли в същите домове, само че в други знаци. В тази карта Южният възел (ЮВ) е във Везни в 12 дом, а Северният (СВ) - в Овен в 6 дом. Наблюдава се известно противоречие между ЮВ във Везни и Плутон в 1 дом. Вече описахме влиянието на Плутон върху нейния характер.

ЮВ във Везни в 12 дом - тази позиция показва, че девойката е готова да прави компромиси, но е склонна да се уединява и да изчаква всичко да се реши от само себе си, без да полага усилия. Със СВ в Овен в 6 дом тя трябва да бъде по-активна в ежедневните и битови задачи, в грижите към другите от нейното обкръжение. Често се срещат хора с противоречиви мотивации. Когато изпадне в ситуация да не може да постигне от партньора си онова, за което се бори, тогава тя ще търси друг.

Луна в Риби в 4 дом - обича да се намира у дома, обича домашния уют.

Слънцето е в тригон с Уран, но същевременно е в Телец в 7 дом, което дава силна привързаност към партньора.

Интересно е разположението на Венера по знак, дом и аспекти:

Венера в Овен в 4 дом сентагон Сатурн  - минорен аспект, който не й позволява да се потопи дълбоко в чувствата, малко е хладна.

Венера квадрат Уран и квинтил Марс, който е в 8 дом, управлява 7-ми и квадратира към Луна в 4 дом  - момичето е влюбчиво, емоционално и бързо се въвлича: забелязва някой привлекателен мъж, който я впечатлява, и с Луна в Овен веднага светва като крушка. Познавам хора с Венера в Овен, които имат стабилни бракове. Но в нашия пример тя има квадратура към Уран, което е показател за неустойчиви чувства. Тя очаква партньорът й сам да се досеща за нейните желания. ЮВ във Везни в 12 дом – мечтае да намери своя принц, който ще отгатва нейните нужди и съкровени желания. 

Марс в 8 дом, управител на 7 дом -  тя очаква половинката й да се обагря от темата на 8 дом (да се занимава със скрити дела), свързан с кризите в живота, което предполага и раздяла с партньор.

Марс в Близнаци  управител на 7 дом прави квинтил към Венера, която е управител на 1 дом – аспект на промените…

Нека разгледаме СЪПРУГА на тази девойка.

ПАВЕЛ – 20.12.1986г.; 14.30; Москва


Той има Слънце съвпад Уран в 8 дом, Венера съвпад Плутон в Скорпион в 6 дом в интерсептиран знак. Неговите Лунни възли са в същите знаци, в същите домове като нейните.

Луна в Лъв в  4 дом  - той харесва енергични и емоционални девойки, а жена му има Венера в Овен.

С ЮВ в 6 дом човек се страхува да остане насаме със себе си, затова тича и се грижи за всички наоколо. Но това е повече характерно, когато ЮВ в е активен знак - човек се старае да се грижи за всички, да носи подаръци, само и само да не остане сам. Доколкото при ЮВ във Везни в 6 дом, както е тук, човек също се страхува да остане сам, но се опитва да привлича грижата на околните към себе си. Имам познат с такова разположение на Лунните възли и с голям интерес го наблюдавам. Ако веднъж му поднесеш чай, той ще очаква да го правиш и занапред. Така се позиционира, че ти всеки път си в негова услуга.

СВ в Овен в 12 дом - на Павел не му е комфортно със себе си. Ще му се наложи да положи доста усилия, за да се чувства добре. 1-ви и 12 домове са разположение един до друг (споделят обща граница). В 1 дом се проявяваме активно във физическия свят – чрез начина, по който действаме и се държим, а в 12 дом сме насаме със себе си.

Слънце в последните градуси на Стрелеца в 8 дом съвпад с Уран - Павел е неуверен в себе си, безпокои се, съмнява се, но същевременно има много силен Юпитер. Представете си какво силно раздвоение има вътре в него.

Юпитер в Риби съвпад с Марс в дръжката на „Кошница“ дава силна амбициозност, човекът иска да постигне много неща, но му липсва самоувереност. Самооценката е висока и в същото време в него има силно безпокойство, че няма да получи това, което заслужава. Все пак това е най-силната точка в неговата карта, която ще бъде негова опора. Винаги ще се стреми към социален успех, но няма да се чувства добре, ще се страхува, ще се съмнява, няма да е сигурен. Но въпреки всичко този Юпитер ще го принуждава да върви напред.

Сатурн в 7 дом - дава известна дистанция спрямо партньора.

Вероятно това е активно развиваща се млада душа. Липсва му устойчива, спокойна привързаност при тази Венера в Скорпион: през цялото време трябва да се стреми към силни усещания, да открива нещо, което не му дава мира.

Навярно на тази девойка не й е лесно с него. Тя очаква, че той ще бъде уверен в себе си, ще отгатне нейните нужди и ще направи това, което тя иска. Проблемът е, че и нейната Венера е доста слаба.

Ситуацията е такава, че те са женени от 2011г. и както тя каза, се чувства уморена от своя съпруг и на хоризонта се появява друг човек.

Източник:
13. Галанкина О.А., 2016г., София, Курс на тема: ТИПИЧНИ И НЕТИПИЧНИ ТРУДНОСТИ В ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ МЛАДИТЕ СЪПРУЖЕСКИ ДВОЙКИ: възможни начини за преодоляване на възникналите проблеми; синастричен анализ на взаимоотношенията между младите съпрузи. Съдържа: 11ч. 05 мин. видео записи: <Видео>

https://www.uraniabg.com/Letni-shkoli-MAA


Предишна Типични и нетипични трудности в отношенията Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework