Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Интерпретация на натална карта

Lotus

Галанкина О. А, Варна, 2017г., откъс от семинар

МЪЖ: 10.10.1971г.; 03:07ч.; Кисловодск, Ставрополска област

Стелиумът във 2 дом прави силно впечатление. Когато разглеждаме стелиум, е важно да видим кои планети участват и как взаимодействат помежду си в картата.

Той започва с Плутон в 1 дом, следва Уран, Черна Луна, Слънце, Меркурий и завършва с Венера; всички планети са във Везни. Понеже Венера е силна по знак и дом, тя има важно значение.

Уран е в съвпад със Слънце и Меркурий; Луна 135 Марс - това е човек с жив и независим характер, който прави каквото желае.


Той е емоционален и забележим – Венера тригон Луна – двете женски планети, силни по знак, формират тригон.

Луната в Рак в 10 дом показва, че той е мек, добър и грижовен; забелязва нуждите на другите хора. Венера дава способност добре да усеща фините неща на вътрешен план. Всички хора, които го познават, се отзовават много ласкаво за него.

От една страна, той е чувствителен и грижлив, а от друга – независим, импулсивен, понякога може да извърши неочаквана постъпка. Едното не пречи на другото.

В картата липсва Земя, но ASC е в Дева и Сатурн е в 10 дом, което компенсира в известна степен това.

Фигурата, която образуват планетите, в общи линии е стабилна – има планети и на изток (повече), и на запад. Интересна е позицията на Марс в 6 дом, който е свързан с планетите от стелиума – работата носи стабилност. 

Сатурн в Близнаци в 10 дом – човекът винаги ще избира надеждни, стабилни структури, в които да работи. Професията му ще е интелектуална, свързана с комуникация, с хора.

Забелязали сте, че при хора, които имат в картата си много опозиции и квадрати, животът е по-динамичен – ту са в криза, ту имат подем. Благодарение на всеки провал, те придобиват опит и така вървят към прогрес.

Сатурн прави опозиция с Нептун и Юпитер в 4 дом, която се разрежда със секстил към Плутон в 1 дом. В тази фигура разглеждаме най-дългия аспект – опозицията.

Юпитер в Стрелец в 4 дом е силен по знак и дом – има подкрепа от семейството.

Върхът на 4 дом е в Стрелец - неговите родители са достойни хора и са възпитали у него самоувереност, което му помага в живота.

Сатурн в 10 дом опозиция Юпитер в 4 дом - ще има ситуации по 10 дом, които ще пречат на неговите амбиции. От една страна, той се ласкае от поста, който е заемал, а от друга - самата работа не му харесвала. Със Сатурн в 10 дом той иска да постигне стабилно професионално положение, да работи в сигурна фирма, но ще се страхува да не си изгуби работата. Това положение на Сатурн сочи, че роденият има организационни способности.

Ако опозицията между Сатурн и Юпитер се разреждаше с квадратура към Плутон,  това недоволство щеше да завършва с уволнение или той щеше да напуска работата си, но в случая не е така.

С толкова планети, включително и Слънце, концентрирани в общо ядро и то във 2 дом, той е стабилен и волеви.

Но в неговата карта Сатурн в опозиция Юпитер и секстил към Плутон, който е на върха на 2 дом и в същия знак е Слънцето  - този мъж има волята съзнателно да се откаже от нещо, което не му харесва; той не стига до конфликт, за да има разрушение.

В неговия живот е имало ситуация, когато са го назначили за началник на голям и престижен отдел. Отначало той се съгласил, започнал да работи професионално – силен Сатурн в 10 дом, дипломатичен Меркурий във Везни в тригон към Марс в 6 дом. При липсата на Земя и преобладаващ Въздух обаче, когато се наложило да следи за всичко и всички и куп рутинна работа, направо му станало зле. И тогава разбрал, че няма нужда от тази длъжност и е по-добре да продължи да се занимава като специалист със своята практическа дейност.

Върхът на 6 дом е във Водолей, СЛВ също е там  - работа, която е свързана с много грижи и безпокойство, с всякаква бумащина, не е за него. Такъв човек обича в рамките на дадената организация да има известна свобода на действие. ЮЛВ в Лъв в 12 дом -  той е потопен в себе си, в някакви свои идеи и стремежи и когато трябва да се занимава с всички тези рутинни дела, за него това е просто страшно.

Върхът на 6 дом във Водолей  – въпреки че по характер е мек, любещ и грижовен, той не е готов да бъде постоянен в задълженията си спрямо друг човек. Но със СЛВ в 6 дом неговото развитие върви именно в тази посока. И Марс би трябвало да му помага за това.

Този мъж е лекар-терапевт и цял живот е прекарал в една и съща болница. Стигнал е до завеждащ отделение. Въпреки че няма Земя в картата си, със Сатурн в 10 дом на върха на „пирамидата“, той е устойчив професионално.

Човек, който решава да учи медицина, трябва да има проявена мотивация да се грижи за хората – тук има много висока и силна Луна в Рак в 10 дом. Професията на лекаря е с практична насоченост, защото е свързана с конкретни болести и работа с ръце – пълният 2 дом показва, че трябва да прави нещо практично, но и интелектуално (върхът на 2 дом е във Везни и Сатурн в 10 дом).

При лекарите обикновено има връзка между върховете на 2-6 домове, защото 6 дом е свързан с грижите, а 2 дом - с печеленето на пари. Виждаме, че Марс е в 6 дом и Уран е във 2 дом, като управлява 6 дом. Освен това Марс в 6 дом прави тригон към стелиума във 2 дом.

Родителите му също са лекари – Юпитер в Стрелец в 4 дом, управлява 4 дом, прави съединение с Нептун.

Моя позната, която също е лекар, го изпрати при мен за консултация. Тя ми разказа много хубави думи за него. Сподели за случай в болницата, когато не е имало лекарство за един негов пациент, а той не е имал пари да си го купи. Тогава този лекар го купил със свои пари и го дал на болния.

С този Уран той наистина е екзотичен младеж. Ако неговият Плутон беше в 10 дом, щяха да се засилят способности му да ръководи и да иска да упражнява власт. Тогава той щеше да бъде лекар, завеждащ отделение, и щеше да ръководи. Направили са го завеждащ ВИП-отделение в болницата и освен да ръководи, трябвало е да се справя с купища бумаги, а и да се съобразява с тези вип-пациенти. Той не се е чувствал на мястото си с този Юпитер. От една страна, позицията е престижна и парите са повече, а от друга страна, той няма желание да се „кланя“ на такъв тип хора. В крайна сметка е победила нуждата от независимост – силен Юпитер и Слънце съвпад Уран.

Как е устроен личният му живот?

Юпитер управлява 7 дом, прави съединение с Нептун, който е старши управител на 7 дом, като те формират квадратура към върха на 7 дом. Сатурн управлява 5 дом.

Хората се привличат един към друг чрез Венера. Неговата е силна по знак и дом, но слаба по градус и последна в стелиума – той има нужда от необичайни, нови преживявания. Ако Черната Луна не присъстваше в стелиума, той щеше да харесва нещо оригинално – например някое нестандартно момиче. Но с Черната Луна нещата винаги са преекспонирани. Тази нужда от нещо необикновено се хипертрофира. Когато го консултирах, почувствах това и си помислих, че може да е бисексуален. Той сподели, че е хомосексуален.

И така, той е лекар - висок, красив, грижовен, момичетата се влюбват в него, особено медицинските сестри. Една неомъжена колежка го помолила да стане донор, защото искала да роди от него дете. Той се съгласил.

Т.к. при него всичко е под Уран, той има особен маниер на говорене и разказваше тази история интересно: “Аз имам дъщеря, но само не си мислете, че е имало нещо. Една колежка ме помоли, ако не е проблем, да дам сперма. А после, когато дойде време да ражда, аз позвъних на мама и я попитах дали трябва да я посрещна в родилния дом на изписването“. Майка му казала: “Разбира се, това е дете, купи букет и отиди!“. Сега той периодично дава пари за това дете, но няма близки отношения с него.

Слънце съвпад Черна Луна може да даде неадекватни отношения с бащата – положителни или отрицателни. Например със знак плюс – детето може да прави всичко, опитвайки се да подражава на баща си.

В този случай влиянието на майката е по-силно - Луната  е силна по знак, дом и аспекти. Подробности не знам, защото по време на консултацията той споменаваше майка си, а за баща си нищо не каза.

Източник: 09. Галанкина О. А, Варна, 2017г., Курс на тема: Лунните възли като показател за индивидуалната жизнена задача на човека. Съдържа: 16ч.13мин. видео записи: <Видео>

https://www.uraniabg.com/Letni-shkoli-MAA

Предишна Интерпретация на натална карта Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework