Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Интерсептирани (включени) планети в наталната карта

Lotus

Олга Галанкина

Това Съобщение се роди от практическия ми опит. Всички ние се срещаме с включени планети в наталните карти. Това обстоятелство може да възникне, само ако работим с така наречените квадрантни системи на домовете. Най-разпространените такива са на Кох и Плацидус. В тях се наблюдават включени знаци, в които често са разположени и планети. При интерпретацията планетите придобиват допълнително значение, тъй като са потопени изцяло в домовете и не взаимодействат с върховете им. Смята се, че външната им изява е затруднена.

В психиката на човека всяка планета представлява определена сила, която поражда една или друга мотивация. Важно е да се отбележи, че мотивацията на планетата заради това, че е интерсептирана, няма да намалее. Ако тя притежава високо есенциално достойнство - например Юпитер в Стрелец, човек ще бъде мотивиран да се развива, да израства, да постига успехи. Друг е въпросът, че „успех“ за всекиго от нас представлява нещо различно. За един - това е да има много пари, за друг – да е ангажиран с любимата си работа, а за трети - да сключи брак. Тоест, представата при всекиго ще е различна, но мотивацията - еднакво силна. Но психологическата мотивация е едно, а събитийната реализация - нещо друго. Това да искаш да постигнеш успех не е достатъчно, трябва да се действа, да се полагат усилия.

Много често виждаме, че реализация, свързана с интерсептираните планетите, се постига достатъчно късно. Смята се, че това става след 40г. възраст и то ако човек полага усилия в тази посока.
Разбира се, че интерсептираната планета по определен начин влияе и на психиката ни, но наблюдавайки конкретни сфери и събития, можем по-ясно да видим как тя се отразява в живота на човека. 

В академията са ни учили, че включените планети са затруднени в своята изява. Но на практика започнах да срещам хора с професии, които се управляват от планети, намиращи във включен знак в наталната им карта. Оказваше се, че те работят и имат високи постижения, свързани с тях. По идея е трябвало, ако това изобщо се случи, да е на по-късна възраст. Например юристите: за тяхната професия отговарят Юпитер, Венера и Сатурн и ако видим в дадена карта, че са включени, си мислим, че едва ли такъв човек би могъл да стане добър адвокат. Или например считаме, че човек с включено Слънце се движи с общата маса, защото не знае какво точно иска, но на практика се оказва, че има успешен бизнес. Или ако има включена Луна, предполагаме, че ще има трудности в създаването на семейство, но виждаме, че е точно обратното.

Тогава пред мен възникна въпросът и убедеността, че вероятно има показатели в наталната карта, които ИЗВАЖДАТ тази интерсептирана планета и я правят реализирана в действителния живот. Започнах да наблюдавам такива хора и да търся кое е това нещо, което кара включените им планети да „работят“.

Установих, че има фактори, които активизират действието на включените планети. Ще ги споделя с вас:

• Ако диспозиторът на знака, който е интерсептиран, не е включен. Например, имате включен Меркурий в Стрелец, тогава Юпитер не трябва да е в интерсептиран знак. Ако това не е така, тогава ще се усложни ситуацията и на самия Меркурий.

• Ако диспозиторът на включената планета е силен по знак. Това е енергийно наситена планета, която измъква интерсептираната от затрудненото положение.

• Ако диспозиторът е силен е по дом.

• Ако диспозиторът не е включен и се намира в ъглов дом, особено 1 или 10.

• Ако има взаимна рецепция на включената планета с нейния диспозитор, който не е включен.

• Ако диспозиторът  не е включен и е най-висока планета на хороскопа (най-близка до МЦ). 

• Ако включената планета се намира в началото или в края на знака и е в Съединение с планета от съседен знак, която не е включена. Колкото е по-силно положението на планетата, която не е включена (по знак, по дом и по конфигурация), толкова е по-голяма вероятността да заработи и включената планета.


Хороскоп на юрист


По специалността се дипломира на млада възраст и скоро след това започва да работи. В момента е началник на юридически отдел на голяма фирма и заедно с това е на длъжност съветник по юридическите въпроси на един депутат. Виждате, че в натала му в 6 дом се намира включеният знак Везни, като там е и съединението на Сатурн и Юпитер. И двата фактора имат отношение към правната професия. Да видим какво се случва с Венера: тя се намира в 10 дом, не е включена, на 3 градуса във Водолей, аспектите към нея са тригонални. Този младеж достатъчно рано се насочва към проф. си поприще.

Хороскоп на ковач. Това е марсианска професия.


Този човек притежава собствена работилница, като дейността му е много прецизна. Изковава ексклузивни мечове и др. специфични изделия. Направил е рицарски доспехи за котарак. Има включен Марс във 2 дом в Козирог. И знакът, и домът са свързани с приложни дейности. Да видим Сатурн: той се намира в Овен, което означава, че имаме взаимна рецепция, а това е фактор, който изважда потенциала на интерсептираната планета. 

Хороскоп на жена, която е лекар. За лекаря от голямо значение е Меркурий, защото това е тесен специалист, човек, който в детайли трябва да познава своята професия.


Луната също е важна. Тук тя е в Телец в 10 дом и е най-висока планета в хороскопа. Слънцето е в 6 дом, което също е добре, но Меркурий се намира се в изгнание в Стрелец в 5 дом, който за него не е силен, и същевременно е включен. Аспектите към него са напрегнати (от Плутон и Луна). Тази жена е чудесен специалист, на всичкото отгоре е пулмолог, което е меркуриански профил. Да видим диспозитора Юпитер:  той е в Лъв, на Асц. и аспектира 6 и 10 домове, а към Луната в 10 дом прави Квадратура. Много често реализацията при човека протича по нехармоничния аспект, защото това е стимул.  

Последният пример е противоположен.Това е карта на мъж, който никога в живота си не е работил.
 
Прави впечатление оста на 10 - 4 домове. Виждаме Марс, Венера и Меркурий във включения Телец. Венера е силна и е техен диспозитор, но и тя е интерсептирана, затова няма капацитет да ги изтегли. И въпреки че Слънцето е в Съвпад с Юпитер в 11 дом, Сатурн е на Асц. и има конфигурация Платно в хороскопа, това е човек, който създава много проблеми на роднините си, пие и периодически влиза в болница. 

Превод от руски: Иванова К.
Източник :
http://www.astro-academia.com/konferentsii/10-12-iunya-2012/galankina2

Предишна Интерсептирани (включени) планети в наталната карта Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework